Solidari în fața Covid-19, împreună salvăm vieți!

Ne pregătim pentru scenariul în care bolnavii cu Covid19 trebuie îngrijiți la domiciliu, monitorizați cu ajutorul medicilor de familie iar pentru cazurile medii şi moderate va fi nevoie de concentratoare de oxigen și pulsoximetre.

În acest moment, mai mult ca niciodată, destinul unui bolnav poate fi schimbat de orice detaliu, contra-cronometru.

Soluțiile de durată se pot dezvolta doar acolo unde ne reunim forțele în mod constant. Crizele ne-au arătat mereu valoarea comunității noastre, însă este momentul să construim împreună pentru viitor, pentru o comunitate timișoreană funcțională, sustenabilă, dincolo de urgențe.

Oxigen pentru Timișoara este o inițiativă în care Primăria Municipiului Timișoara și ONG-uri timişorene implicate în comunitate, printre care și Politehnica Timișoara, și-au unit forțele pentru a pune în practică o acţiune care să sprijine comunitatea și spitalele. Fiecare dintre noi are puterea de a spori resursele cu care medicii salvează vieți.

Ce ne propunem?

Ne propunem să achizițonăm, în prima etapă, 250 de concentratoare de oxigen, 500 de pulsoximetre și echipamente consumabile pentru minim 1.500 de beneficiari din Timișoara și zona metropolitană (Dumbrăvița, Ghiroda, Chișoda, Giroc, Moșnița etc).

Pulsoximetrele și concentratoarele de oxigen sunt extrem de necesare în monitorizarea și tratamentul pacienților Covid. Atunci când bolnavii cu cazuri medii sunt tratați acasă (pentru degrevarea spitalelor), iar cei externați sunt în perioada de convalescență, este esențial accesul la pulsoximetre și concentratoare de oxigen mobile, la cererea medicului de familie.

Acest serviciu se poate dezvolta doar cu susținerea și implicarea comunității.

  • Donează o anumită sumă prin intermediul platformei TimotionDonații se pot efectua și prin virament bancar, cu mențiunea SOLIDARI, direct către Fundația Comunitară Timișoara, cea care gestionează fondurile adunate și organizează achiziția de echipamente medicale.

Banca: Banca Comercială Română, sucursala BCR Piața 700, Timisoara

IBAN: RO28 RNCB 0255 1510 2294 0001

Beneficiar: Fundația Comunitară Timișoara

 

  • Participă ca voluntar din partea Politehnicii Timișoara la diferitele acțiuni din cadrul campaniei în care este nevoie de sprijin. Înscrie-te ca membru pe grupul de voluntari al Politehnicii și dă-ne o mână de ajutor atunci când avem nevoie.

 

  • Povestește-le prietenilor tăi despre campania ”Oxigen pentru Timișoara” și îndeamnă-i să ne susțină. Cu cât merge vorba mai departe, cu atât ne va fi mai ușor să ne atingem scopul!

În cadrul acestui proiect al solidarității inițiat de Primăria Timișoara, vă chem să donăm #OxigenPentruTimișoara, pentru timișorenii care trec prin forma medie a infecției cu COVID-19. Deoarece limitările legale împiedică administrația locală să aloce direct aparatura salvatoare de vieți timișorenilor aflați în nevoie, am găsit în societatea civilă parteneri de nădejde la greu. Pandemia ne provoacă să găsim în comunitate resurse pentru a fi alături unii de alții și acum ne dăm atât de bine seama cât de interconectați suntem. Toți importanți, toți o comunitate.

Dominic Fritz, Primarul Timișoarei

Ca medici din prima linie, luptăm ”la baionetă” cu virusul. Oxigenoterapia la pacienții cu COVID-19 cu forme medii poate face diferența între viață și moarte. Această terapie administrată la timp la domiciliu poate preîntâmpina evoluția spre forme severe de boală și ajută la degrevarea spitalelor, astfel încât în spital să ne putem concentra eficient pe cazurile grave. De aceea avem nevoie de ajutorul comunității, pentru a putea asigura cât mai multor pacienți cu manifestării medii pulsoximetre și concentratoare de oxigen, folosite acasă la recomandarea și cu asistența de la distanță a medicului de familie. Comunitatea susține medicii, medicii luptă pentru fiecare pacient din comunitate. Numai împreună vom reuși!

Dr. Virgil Musta, șeful Secției Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș Timișoara

Această criză sanitară testează la maxim capacitatea de adaptare și reziliența comunității noastre. Între a sta deoparte, a lăsa pe alții să își bată capul, și a acționa împreună, fiecare cu talentul, cu expertiza și cu resursele de care dispune, noi am decis să ne solidarizăm, să acționăm încă de la începutul crizei și să fim pregătiți pentru problemele pe care le poate întâmpina comunitatea noastră. Acum mai mult ca niciodată putem să lucrăm ÎMPREUNĂ pentru binele comun.

Daniela Chesaru, Fundația Comunitară Timișoara