Dan Păltinișanu al doilea, sau cum îi spun apropiații „Dănuț”, este fiul legendarului fundaș central din anii 80′ care a făcut istorie la Poli, Dan Păltinișanu.

Acesta a ales alt sport cu mingea, baschetul, jucând peste 150 de meciuri pentru Timișoara.

Salutare, Dănuț. Iată că numele Păltinișanu reapare pe buzele suporterilor poliști, deși în inimile și gândurile lor este mereu prezent acest nume.

Ce mai faci? Cu ce te ocupi?

Bine, mulțumesc. M-am rupt, cel puțin temporar, de sport. Mă ocup de un restaurant, am trecut pe partea asta de… să-i spunem antreprenoriat, deși poate e cam pretențios.

Cum de se întâmplă această colaborare între tine și Academia Politehnicii?

Pot să o pun pe seama faptului că sunt prieten cu mulți oameni implicați în fenomenul Poli, printre care Costel Pantilimon, Marius Adam… și nu sunt ei singurii. A părut normală colaborarea… Mult spus colaborare, am pus și eu umărul puțin, am ajutat cu foarte puțin, cum ar fi: dând o masă de prânz în perioada vacanței, nimic special.

Câți copii vin aici să mănânce? Ai stat cu ei de vorbă? Știu cine ești? Le-ai povestit de tine și de tatăl tău?

15 copii, care stau la cămin și sunt veniți din altă localitate să facă fotbal la Poli. Sincer, nu, n-am apucat să mă laud. Eu am fost și plecat, tocmai ce m-am întors din concediu, dar de acum sper să am ocazia să stau puțin de vorbă cu ei. Chiar îmi place, eu am lucrat cu copiii și chiar mă bucur că-i văd aici.

Cum ți se pare că se mișcă clubul în momentul de față?

E un nou început, din ce văd eu de afară. Nu sunt foarte la curent cu se întâmplă, dar din ce-am văzut, e un nou început. Eu cred că premizele sunt foarte bune, oamenii pe care îi văd în jurul echipei sunt oameni pasionați, pentru care Poli înseamnă ceva, nu doar un job. Cred că viitorul arată bine.

Ai avut discuții cu Pantilimon? Cum vezi venirea lui la club? Dar a lui Nea Iosif și readucerea la echipa mare a lui Paul?

E clar că numele pe care le-ai enumerat, care înseamnă ceva în istoria Poli, și nu puțin, sunt niște nume foarte importante. E clar că venirea lor creează o emulație, adună în jurul clubului energii de care clubul și orașul au nevoie. Și e normal ca oamenii care au spus ceva pentru club în timpul carierei lor de jucători să revină și să împărtășească din experiența lor… să revină acasă.

Te uiți la meciurile lui Poli? Dacă da, de cine îți place?

Tocmai ce a început campionatul, n-am apucat să văd prima etapă, dar i-am promis lui Fane că o să vin cu prima ocazie să îi văd pe băieți.

Crezi că poate apărea un nou Dan Păltinișanu în echipă? Poate fiul tău?

Un nou Dan Păltinișanu sigur nu va apărea, e important să apară un alt jucător care să calce pe urmele tatălui meu, sau, de ce nu, să-l depășească. Cred că nu ducem lipsă de talente, avem alte probleme în spațiul danubiano-pontic, dar talente am avut tot timpul și cred că o să avem tot timpul.

Ai un pronostic pentru campionatul ce tocmai a început?

Eu cred că o să promovăm anul acesta!

Ai un mesaj pentru tinerii clubului nostru?

Să fie mândri că sunt sub emblema asta și să fie conștienți că tot orașul ăsta care e într-o stare latentă, aș putea să spun, e adormit din punct de vedere fotbalistic, dar e o energie incredibilă care o să erupă atunci când Poli o să revină acolo unde îi e locul.

Dar pentru suporteri?

Mi-e dor de ei, nu i-am mai văzut demult, și sper să ne vedem la stadion.

 

Articol realizat de Crina Răducan