Prima sosire la Politehnica Timişoara pentru stagiunea 2022-23 este cea a lui Silviu Pană, fost component al Petrolului Ploieşti, campioana Ligii 2. Mijlocaşul central a semnat un contract valabil pe un an de zile, cu drept de prelungire pentru încă un sezon!

Silviu Gabriel Pană s-a născut pe 24 septembrie 1991, la Bucureşti. Mijlocaş experimentat la nivelul primelor două eşaloane, Silviu a crescut la ASC Măgurele şi Concordia Chiajna. Pentru alb-verzi a evoluat atât în Liga 2, cât şi în elită. Iar în Liga I a mai jucat pentru Săgeata Năvodari, FC Viitorul (actuala Farul) şi Dunărea Călăraşi. A mai evoluat de asemenea în „B” pentru FC Braşov, Olimpia Satu Mare, Turris Tr. Măgurele şi Petrolul Ploieşti. Are la activ trei promovări în primul eşalon, cu Concordia Chiajna (2010-11), Dunărea Călăraşi (2017-18), respectiv Petrolul (2021-22). În ediţia trecută de campionat a înscris un gol şi a avut trei assist-uri în nouă apariţii pentru prahoveni, toate în ediţia de toamnă, fiind accidentat în partea a doua a campionatului. La nivelul Ligii I a totalizat 91 de partide, în care a înscris 6 goluri şi a oferit nu mai puţin de 10 assist-uri.

Cristian Romoniţă (vicepreşedintele Consiliului de Administraţie) şi Silviu Pană, noul mijlocaş al Politehnicii

„Sunt bucuros că pot să mă antrenez din nou. Am fost accidentat o perioadă de două-trei luni de zile. Aştept cu nerăbdare să începem pregătirea. Am mai lucrat cu Mister, îi mulţumesc că m-a dorit foarte mult. Am mai lucrat la Satu Mare, am avut şi acolo rezultate bune pentru ceea ce s-a dorit. Am venit încrezător la Poli, pentru că mi s-a spus că o să fie un proiect pe termen lung şi sper să-mi aduc aportul, să mă ridic la nivelul cerinţelor fanilor şi împreună cu colegii, antrenorul, să o ducem pe Poli în Liga I. Pentru că e o echipă de tradiţie şi fotbalul românesc are nevoie de astfel de echipe, cu suporteri mulţi”, Silviu Pană

Bine ai venit în Banat, Silviu!