Costel Pantilimon a fost prezentat, astăzi la prânz, în funcția de manager general al echipei de fotbal Politehnica Timișoara.

El s-a născut la 1 februarie 1987, la Bacău, unde a început și fotbalul, la Aerostar, și unde a debutat și la seniori. În 2006 s-a transferat la FCU Politehnica Timișoara, adus de Gheorghe Hagi. A făcut parte din echipa care a eliminat pe Șahtar Donețk din Liga Campionilor.

În 2011 s-a transferat la Manchester City, unul dintre cele mai importante cluburi din fotbalul mondial al ultimilor ani. La „cetățeni” a stat până în 2014 și a cucerit titlul național în Premier League (2014), Cupa Ligii Angliei (2014) și Supercupa Angliei (2012). A evoluat apoi la Sunderland, Watford, La Coruna, Nottingham Forest, Omonia Nicosia (campion național în Cipru, 2020) și Denizlispor. De la echipa din Turcia s-a retras din activitatea de jucător, în 2021.

A fost internațional român de juniori, de tineret și de seniori. Pentru prima reprezentativă a strâns 27 de selecții între 2008-2017. A făcut parte din lotul „tricolor” la Euro 2016. Portar cu un fizic impunător, a fost unul dintre cei mai buni goalkeeperi ai României postdecembriste.

Pantilimon a fost, în urmă cu doi ani şi jumătate, responsabil relaţii internaţionale pentru Centrul de copii şi juniori al Politehnicii, iar în urmă cu câteva luni a efectuat un stagiu de practică la grupa U19 a alb-violeţilor, pentru licența de antrenor UEFA A şi B. El a absolvit cursurile organizate de federaţia din Ţara Galilor.

Paul Codrea este noul director sportiv al clubului, iar Marius Adam (cadru didactic la UPT) va fi administrator delegat.

Declarații de la conferința de presă de azi

conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, rectorul UPT:

Costel Pantilimon, managerul general Politehnica:

Imagini video de la conferința de presă de azi: