În prima etapă din grupele Cupei României, Politehnica Timișoara a primit pe Știința vizita echipei AFK Csíkszereda Miercurea Ciuc. Poli a făcut un pas greșit și a pierdut cu scorul de 0-2.

Echipa oaspete a început tare meciul încă din primele minute, creând pericol la poarta Cosminei Roșu, Herczeg ratând și două ocazii mari. Poli, în schimb, a încercat timid să se apropie de poarta adversă, singura ocazie a primei reprize fiind ratată de Anda Jivan, șutul ei fiind respins de portar.

În startul reprizei secunde Roșu face faul în careu, însă șansa este de partea noastră și Herczeg șutează în bară. AFK Csíkszereda a presat încontinuu, ratând alte câteva ocazii importante. Noi în schimb, am irosit șanse prin Antonia Bratu la o lovitură liberă, Nikoleta Kurja și Dimitra Ivanova încercându-și și ele norocul. Minutul 73 aduce deschiderea de scor a echipei oaspete, Magyarics șutând la colțul lung din interiorul careului. Nu a durat mult și Michaloupoulou a majorat avantajul cu o lovitură de cap, după ce balonul a ricoșat în transversală din Cosmina Roșu. Până la final, jucătoarele noastre nu au reușit să aibă o ocazie concretă de a reveni pe tabelă.

Punctăm în acest meci debutul Arianei Bucșa, jucătoare născută în anul 2009.

„A fost o partidă dificilă în care noi a trebuit să improvizăm, avem jucătoare accidentate, unele nu au putut să joace deloc, pe altele care au avut accidentări mai ușoare le-am introdus în teren. Chiar am crezut că, după o primă repriză în care ne-au dominat ușor, în repriza a doua vom reuși să jucăm mai bine, însă lucrurile nu au stat deloc așa și ele au fost cele care au înscris, au ratat și penalty, au mai avut câteva oportunități mari de a înscrie. Este puțin îngrijorător pentru că ajungem foarte greu la poartă, nu știu ce s-a schimbat de la primul joc cu Clujul. Încercăm să ne organizăm, încercăm să revenim la nivelul la care am fost atunci, sperăm să recuperăm toate jucătoarele și sunt convins că în aceste condiții echipa noastră se va prezenta la alt nivel. Jucătoarele oaspete au fost mai determinate, au fost primele la minge, au câștigat multe dueluri, au fost mai combinative, cred că au și alergat mai mult. Ceva ne lipsește în acest moment, sperăm să găsim soluțiile foarte repede pentru că peste 3 zile avem următorul meci și trebuie să ne prezentăm cât se poate de bine. Sper că acest meci este un semnal de alarmă care să ne facă să ne trezim și să ne prezentăm mult mai determinate și organizate la meciul cu Farul” a declarat Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu, 7. Florentina Ancăș, 2. Laura Sondore, 4. Antonia Bratu, 14. Anda Jivan (5. Teodora Meluță 46’), 10. Nikoleta Kurja, 96. Claudia Bistrian (27. Ariana Bucșa 64’), 28. Aida Bucșa, 9. Lorena Mihăilesc (23. Patricia Șerban 77’), 19. Andreea Șepețan (16. Dimitra Ivanova 64’), 17. Shaira Pera (11. Roxana Mirea 64’)

Rezerve neutilizate: 1. Sara Câmpean, 6. Melinda Nagy