Etapa a doua din play-off-ul Superligii Feminine aduce prima înfrângere din acest an pentru Politehnica Timișoara Femina. La capătul unui meci în care nu ne-a ieșit mai nimic, pierdem cu 0-1 în fața Universității Cluj.

Clujul a fost mai consistentă în joc, având câteva oportunități în prima parte a meciului, însă Câmpean s-a aflat la datorie de fiecare dată. De poarta adversă nu am reușit să ne apropiem cu adevărat periculos, singura să zicem ocazie că i-a aparținut lui Scaramelo, care a șutat pe lângă poartă.

Primele minute din a doua repriză ne-au dat speranțe că putem obține puncte în acest meci, după câteva faze bune făcute de Mihăilesc, Ivanova însă nereușind să trimită balonul în plasă. Au urmat faze periculoase la poarta noastră, Câmpean salvându-ne din nou în câteva rânduri. În minutul 82, Ciolacu îi pasează pe culoar lui Țabur, care profită de greșeala defensivei noastre și o execută pe Câmpean din situație de 1 la 1. 0-1 și cele trei puncte iau drumul Clujului.

Poli Timișoara păstrează un avantaj de 6 puncte în clasamentul Superligii Feminine față de locul doi ocupat acum de Farul Constanța, meciul direct fiind programat pentru duminica viitoare, 24 martie, la Ovidiu.

Până la duelul de la malul mării, miercuri debutăm în Cupa României, pe teren propriu, cu AFK Csikszereda, de la ora 15:00.

„A fost un meci cum nu ne-am fi dorit. Am spus-o și înainte, toată lumea va pierde puncte, până acum nu a pierdut Farul, speram să rămânem și noi în această situație. Din păcate, astăzi nu s-a putut. Nu am făcut un meci bun din niciun punct de vedere – nici tactic, nici fizic, nici mental. Cred că totuși puteam obține un rezultat de egalitate, dacă eram puțin mai atente pe faza defensivă. Atât s-a putut astăzi, suntem cu aceleași jucătoare. Din păcate, dacă ne lipsește orice jucătoare, la noi se simte poate mai mult decât la alte echipe. Sperăm să putem gestiona foarte bine perioada care urmează. Avem o săptămână foarte grea – miercuri meci de cupă, după care o deplasare foarte lungă la Constanța și un meci foarte greu, probabil și foarte important. Însă campionatul e lung, mai sunt foarte multe puncte în joc așa că vom vedea ce se va întâmpla până la sfârșitul. Eu sper ca această distanță să se mențină, acest echilibru, astfel încât să profităm de punctele pe care le-am avut avans la sfârșitul sezonului regulat și să terminăm cu puncte în față și la sfârșitul play-off-ului” a declarat Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean, 5. Teodora Meluță, 6. Melinda Nagy, 4. Antonia Bratu, 14. Anda Jivan (7. Florentina Ancăș 61’), 10. Nikoleta Kurja, 96. Claudia Bistrian (28. Aida Bucșa 85’), 11. Roxana Mirea, 16. Dimitra Ivanova, 9. Lorena Mihăilesc (17. Shaira Pera 75’), 99. Emilly Scaramelo (19. Andreea Șepețan 46’)

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 2. Laura Sondore, 27. Ariana Bucșa