Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara s-a impus la limită în fața Daciei Unirea Brăila, în ultimul meci disputat pe „Știința” în acest an calendaristic. Alb-violeții au înscris rapid două goluri, având apoi alte ocazii mari de a se distanța pe tabelă. În schimb, oaspeții au marcat și au reintrat în joc, menținând până la final suspansul.

După un sfert de oră în mare parte liniștit pe „Știința”, Politehnica a deschis scorul la prima ocazie a partidei. În minutul 15, la o fază prelungită de atac, Predescu i-a trimis din stânga o pasă lui Cătălin Bădăuță, care a reluat din cinci metri în poarta lui Țicrea. 2-0 s-a făcut după doar șapte minute, după centrarea de pe dreapta a lui Motreanu și reluarea cu capul a lui Ionuț Plămadă, în vinclul porții brăilene. Timișorenii au dat senzația că pot majora proporțiile scorului, însă același Plămadă a irosit o șansă bună în minutul 39, când a finalizat un contraatac cu un șut de la marginea careului, reținut în doi timpi de Țicrea.

Repriza secundă a început cu brăilenii în posesie și cu alb-violeții pregătiți să dea o nouă lovitură pe contraatac sau prin pressingul agresiv din jumătatea adversă. În minutul 52, Plămadă a profitat de neatenția lui Ghiocel, l-a deposedat pe acesta în propriul careu, însă fundașul oaspeților s-a repliat și a reușit să-l blocheze pe omul de atac al Politehnicii în momentul șutului. Două minute mai târziu, Sorescu a scăpat pe contraatac, l-a întors pe același Ghiocel, dar a trimis peste transversală, din poziție ideală.

Brăila a reintrat în joc în minutul 65, atunci când Roșoagă a înscris, din fața porții, după o centrare de pe stânga trimisă de Stănciulescu. A fost, practic, prima ocazie cu adevărat periculoasă a brăilenilor, următoarea venint în minutul 68, atunci când Stănciulescu a reluat din apropiere, cu capul, însă Motreanu a respins de pe linia porții tot cu o lovitură de cap.

Finalul a aparțâinut timișorenilor, care au mai trecut pe lângă câteva șanse de a-și reface ecartul de două goluri. În minutul 75, Taub a centrat de pe stânga pentru reluarea lui Sorescu, din fața porții, însă Țicrea a respins uluitor de la vinclu. În minutul 81, Motreanu i-a încercat vigilența portarului brăilean, cu un șut de la peste 30 de metri, reținut însă de sub transversală. Ultima mare ocazie s-a consemnat în minutul 85 și i-a aparținut lui Sorescu, care l-a deposedat pe Dima la 20 de metri de poarta adversă, a rămas singur cu Țicrea, dar a trimis la câțiva centimetri de vinclu.

S-a încheiat 2-1, iar Politehnica își trece în cont a patra victorie consecutivă din campionat, dar rămâne pe locul 5, după ce Afumați a învins, tot cu 2-1, pe CS Mioveni. Un frumos cadou pentru suporterii alb-violeți, care la începutul partidei au afișat o coregrafie în cinstea celor 96 de ani pe care Poli, cea veche, îi va aniversa luni, 4 decembrie.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Krausz, Bilia (cpt.), Taub – Poparadu, Ignea, Predescu (70, Ghinescu) – Sorescu, Bădăuță (79, Coadă), Plămadă (90, Staicu)

Dacia Unirea Brăila (antrenor Alin Pânzaru): Țicrea – Niță, Dima, Ghiocel (57, Cubleșan), Stănciulescu – Ed. Oprea (34, Roșoagă), Olenic – Ciucureanu, Puia, Frunză (cpt.) – Al. Pop.