O echipă ofensivă, frumoasă și nenorocoasă. Așa a fost azi Politehnica. A atacat, a tras la poartă, a avut patru bare. Dar a pierdut.

Nici nu se așezaseră bine băieții în ghete (asta că tot e vorba de ”Băieții în ghete”) și oaspeții au deschis scorul. Al. Pop șutează de la 22 m lateral stânga spre vinclul din colțul opus!

Alb-violeții dau drumul, vorba fanilor, la debandadă. Una pozitivă, căutând egalarea. Bogdan Vasile și Ignea trag sănătos la poartă. Schieb se accidentează și, ca la Cluj, trebuie înlocuit. Prima transversală, în min. 28, Manea. Bogdan Vasile trage din 35 m. Egalarea vine, în sfârșit. Internaționalul de tineret al celeilalte țări românești, Dros, șutează din 25 m, mingea lovește bara, Manea reia, portarul respinge, Ignea reia și el și e gol, 1-1. Era min. 36. Bucuria a durat însă extrem de puțin. După doar două minute, tânărul Murariu greșește grav (capul sus, Rareș, așa e viața portarilor, mai ales la început de carieră) și Ciocâlteu readuce Bacăul în avantaj.

În repriza secundă, Poli n-a mai reușit să-și creeze atât de multe ocazii ca în prima parte. Aerostarul s-a apărat supranumeric și a știut să ”rupă”, avantajată și de maniera de arbitraj, elanul gazdelor. Cherecheș trage de la distanță. Scutaru trimite un cap scos de pe linia porții de Udeanu.

Spre final, însă, meciul ia foc. În min. 90, Plămadă trimite din ”foarfecă” în bară. Ca și pe Cluj Arena! În minutul următor, Ignea lovește și el bara, iar faza, una de infarct, continuă, însă moldavii scapă cu fața curată. Ursu, la debutul oficial pentru Poli, înscrie, dar golul e anulat pentru un ofsaid.

Final, 1-2. Urmează deplasarea de la Pitești.

Politehnica – Aerostar Bacău 1-2 (1-2)
Au marcat: Ignea (36) – Al. Pop (2), Ciocâlteu (38).

Politehnica: Murariu – Motreanu, Mera (c), Scutaru, Cherecheş – Dros (74, O. Ursu), B. Vasile (68, M. Ene) – A. Manea, Ignea, Schieb (24, I. Plămadă) – Cr. Ene. Rezerve: Borbei – Jurj, Cojocaru, Vidrăsan. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Aerostar: Udeanu – Ţenea, Vişinar, Ichim, Carabela (90+4, Mihălăchioae) – Chirilă, Tăbăcariu – Vraciu (cp), H. Ilie, Al. Pop (85, A. Mutu) – Ciocâlteu (80, Adăscăliţei). Rezerve: Potcoavă – Tilibaşa, Ardei, Boateng. Antrenor: Florin Bratu.

Arbitri: D. Dreve (Cluj-Napoca) – Cr. Lucaci, R. Despa (ambii Baia Mare).

Declarațiile celor doi antrenori:

Cosmin Petruescu:

Florin Bratu: