Politehnica și-a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, noul director sportiv al clubului, Paul Codrea, și șeful departamentului de scouting, Iosif Rotariu, foști mari internaționali ai României și foști jucători ai Politehnicii.

Declarațiile lui Costel Pantilimon, Paul Codrea și Iosif Rotariu:

Paul Codrea

S-a născut la 4 aprilie 1981, la Timișoara. Și-a început cariera la LPS Banatul Timișoara, transferându-se la Dinamo pe când era încă junior. Pentru clubul din capitală a și debutat în Divizia A, înainte de a împlini 16 ani!! În 1998 a venit la Politehnica Timișoara, la care antrenor-jucător era Iosif Rotariu. După o perioadă la FC Argeș, a plecat în Italia, unde va evolua timp de 12 ani. La Genoa, Palermo, Perugia, Torino, Siena și Bari! Ultimul său club a fost Rapid, în 2012. În echipa națională a României a jucat 44 meciuri (1 gol), fiind coleg și cu Pantilimon. Cariera de antrenor a început-o în 2013, la ASU Politehnica Timișoara. Până acum a fost antrenorul grupei de juniori n. 2007 de la clubul alb-violet, funcție pe care va continua să o dețină până la finalul acestui sezon.

Foto: Codrea și Robben, la turneul final Euro 2008 (autor: Cosmin Dan)

Iosif Rotariu

S-a născut la 27 septembrie 1962, la Prigor (jud. Caraş-Severin). A jucat, printre altele, la Politehnica Timișoara, Steaua, Galatasaray, Bakirköyspor, Adanaspor, CFR Timişoara, OFK Kikinda, Extensiv Craiova, FC Bihor, ASU Politehnica Timișoara. Mijlocaş defensiv, cu Steaua a câştigat Supercupa Europei în 1987, a ajuns în finala CCE 1989, iar cu naţionala a fost la CM 1990, unde l-a ”ținut” pe Maradona în meciul România – Argentina 1-1. Are 25 de selecții și un gol pentru ”tricolori”. A jucat până la 51 de ani!! A fost şi antrenor, printre altele secund la naționala României și principal la FCU Politehnica Timișoara, în Liga I (printre jucători aflându-se și Pantilimon). Are un frate geamăn, Ilie, care a jucat şi el în Divizia A, la Politehnica Timișoara (tatăl actualului internațional Dorin Rotariu).

Foto: Rotariu și Maradona la turneul final Coppa del Mondo Italia ’90