În deschiderea etapei 9 din Superliga Feminină, Politehnica Timișoara a primit vizita echipei ACS Târgu Mureș, meci câștigat fără probleme de formația alb-violetă.

Politehnica Timișoara a dominat meciul cap-coadă, presând poarta adversă încă din primele minute. După două ocazii bune ratate de Dyana Dawood și Teodora Meluță, în minutul 17 Dimitra Ivanova pătrunde în careu, pasează în fața porții de unde Shaira Pera deschide scorul cu ușurință. Echipa oaspete nu s-a descurajat și a încercat să atace, reușind și să egaleze în minutul 24 după ce Doiban Carina a ajuns mai repede la balon într-o cursă cu Cosmina Roșu, care a lăsat poarta goală. Minutul 32 aduce un eurogol marcat de Dana Cioablă, de la marginea careului, după o respingere a fundașilor adverși. Faza imediat următoare aduce golul cu numărul trei, Andreea Șepețan marcând cu un șut din prima după o pătrundere a Shairei Pera. Aceeași Pera stabilește scorul de 4-1 la pauză, care reia ușor în poartă balonul centrat de Nikoleta Kurja.

Repriza a doua a avut același scenariu, cu Poli atacând în valuri. În minutul 54, Antonia Bratu a reluat cu capul balonul centrat de Nikoleta Kurja în urma unui corner. La faza imediat următoare Nikoleta Kurja șutează de la marginea careului pentru 6-1 după o pasă a Shairei Pera. A urmat o jumătate de oră în care Politehnica a jucat cu o garnitură formată aproape în întregime din junioare, acestea făcând față foarte bine, continuând scenariul de până atunci. Chiar dacă golurile s-au lăsat așteptate, acestea au dominat meciul și s-a jucat în jumătatea celor de la Târgu Mureș. Scorul final de 7-1 a fost stabilit în minutul 83, când Dana Cioablă a reluat cu capul balonul centrat de Roxana Dovîncescu.

Poli acumulează 20 de puncte și se pregătește pentru meciul următor cu CSM Alexandria, programat pentru 12 noiembrie, ora 11:00, pe Stadionul Municipal Roșiorii de Vede.

Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu (40. Alesia Moldovan 54’) – 5. Teodora Meluță (23. Patricia Șerban 61’), 4. Antonia Bratu, 14. Anda Jivan, 22. Bianca Corsei, 10. Nikoleta Kurja (24. Elena Petrișor 61’), 8. Dyana Dawood, 25. Dana Cioablă, 19. Andreea Șepețan (18. Alexandra Boboc 61’), 16. Dimitra Ivanova (20. Roxana Dovîncescu 61’), 17. Shaira Pera.

Rezervă neutilizată: 21. Florentina Florea