Politehnica a învins pentru a doua oară consecutiv în acest play-off cu 2-1 pe teren propriu şi a făcut-o tot într-o zi de vineri. După Dunărea, a venit rândul liderului U Craiova 1948 să plece cu mâna goală de pe „Dan Păltinişanu”.

Jocul de azi de pe „Dan Păltinişanu” a început cu un moment de reculegere în memoria regretatului antrenor bănăţean Octavian Foale, tatăl „secundului” nostru Toni Foale, care s-a stins la finele săptămânii trecute.

Pe teren, prima ocazie notabilă a partidei a fost în contul liderului neînvins până în această seară în play-off-ul Ligii 2. Baeten (min. 12) a fost lansat în careu de Voicu, dar Păduraru a reuşit să-l blocheze pe mijlocaşul belgian. Politehnica a arătat însă mai bine în prima repriză. Iar patru minute mai târziu, R. Negru l-a călcat pe Axente în careu. Lovitura de pedeapsă a fost executată de acelaşi Mircea Axente, care a marcat cu un şut pe jos în stânga portarului.

Din minutul 27 tabela bătrânului stadion indica 2-0, căci Dorin Codrea a reuşit o execuţie de senzaţie, mingea ajungând în vinclul din stânga lui Enache. Centrarea la gol a venit de la Ivanovici, mingea fiind totodată respinsă greşit de C. Cristea la mijlocaşul nostru.

Repriza secundă a început cu un gol pentru oaspeţi în minutul 47, Compagno profitând de o respingere greşită din careu. Apoi „juveţii” au pus o presiune tot mai mare la buturile lui Păduraru. Acesta a fost întrebuinţat mai serios în minutul 73 de Anghelina, din lovitură liberă. Nici Compagno nu a reuşit să-l învingă pe portarul nostru în final iar punctele au rămas la Timişoara.

După şapte runde scurse din acest play-off, Politehnica a acumulat 39 de puncte şi ocupă locul 5, fiind la trei puncte distanţă de Dunărea (locul 4). Următorul meci al formaţiei noastre va fi joi, 13 mai, de la ora 20.30, în fief-ul Rapidului.

Politehnica: Păduraru – Jurj *, Scutaru (cpt.), Bocşan, Pamfile (66, Mera) – D. Radu **, Codrea, Coadă (78, Ignea), Ivanovici – Axente (66, Plazonja), Munteanu (52, Casado). Pe bancă: Cuzmanovici ** – Manea, D. Andrei, Radunovic, Sofran *. Antrenor: Dan Alexa.

U Craiova 1948: Enache ** – Gîţ, Diakite, D. Ispas, Huyghebaert – C. Cristea (32, Ciolacu) – R. Negru (32, V. Munteanu), D. Albu * (cpt.), Baeten (46, Anghelina), Ad. Voicu (74, R. Răducanu) – Compagno. Pe bancă: Mogoşanu – V. Pop *, Raicea, Cacheiro, Blidar **. Antrenor: Eugen Trică.

*-jucător U20; **-jucător U18

Foto: Sebastian Tătaru