Politehnica Timişoara va încheia grupa A a play-out-ului Ligii 2 cu o deplasare lungă, în Moldova, în fief-ul Politehnicii Iaşi. Va fi ultima partidă oficială a alb-violeţilor înaintea „dublei” cu FC Braşov din barajul de menţinere în eşalonul secund.

„E un joc între două echipe cu stări de spirit diferite. Iaşiul, la ultima apariţie pe teren propriu, liniştiţi, pentru că din punct de vedere al clasamentului nu se mai poate întâmpla nimic. Pe de altă parte, noi, care avem ultimul joc înaintea barajului – finalei campionatului – una nedorită ce-i drept, însă, o finală care trebuie să ne găsească la capacitate maximă”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Este ultima etapă din acest campionat, însă pentru noi e şi un ultim test înaintea meciurilor de baraj. Întâlnim o echipă bună, cu jucători cu experienţă, care sunt foarte periculoşi la fazele fixe. Cu toţii ne dorim să obţinem un rezultat pozitiv, care să ne dea încredere, să ne ofere linişte pentru a pregăti jocurile de baraj”, a spus şi mijlocaşul Alexandru Iamandache.

Tânărul jucător de profil ofensiv a avut evoluţii apreciate în ultimele partide. „M-am adaptat foarte bine şi destul de repede, băieţii m-au integrat, sunt nişte băieţi deosebiţi. Pe această cale vreau să le mulţumesc!”, a precizat „Iama”, sosit în iarnă la echipa noastră.

Alb-violeţii vor fi lipsiţi în nord-estul Moldovei de aportul mai multor componenţi. „Sperăm că ca de săptămâna viitoare să le rezolvăm, astfel încât la jocul cu Braşov să avem întreg lotul la dispoziţie”a adăugat Nicu Croitoru. Căpitanul Ioan Mera este suspendat, în timp ce Zaluschi, Olariu, Sofran şi Pamfile au probleme de ordin medical. „Am hotărât să nu-l forţăm, săptămâna aceasta a continuat tratamentul. Sperăm ca de săptămâna viitoare să intre în program normal cu echipa”, a concluzionat tehnicianul despre cel din urmă.

Partida Politehnica Iași – Politehnica Timișoara se dispută sâmbătă, 7 mai, de la ora 12.45 (televizat pe Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1), în etapa a VII-a (ultima) a play-out-ului Ligii 2. În grupa A, moldovenii ocupă locul 4, cu 33 de puncte, în timp ce echipa noastră se află pe 5, cu 28 de puncte.

„Cred că trebuie să ne pregătim foarte bine, trebuie să fim pozitivi, să abordăm cu încredere şi antrenamentele şi jocurile. De aici vin rezultatele. Oricât ne-am ruga sau orice altceva, nu cred că ne poate ajuta. Sigur că putem să spunem că în ultimul joc am avut şi ceva ghinion. Ne-am creat destul de multe ocazii, nu am reuşit să înscriem, au fost şi cele două penalty-uri ratate. L-aş mai adăuga şi pe cel de la Brăila, însă sunt convins că vom trece şi peste acest aspect. De aceea spuneam săptămâna trecută că avem nevoie de un joc bun (n.r. cu Metaloglobus), care să ne dea încredere. Aveam nevoie şi de o victorie care să ne dea încredere. N-am reuşit să obţinem victoria, eu cred că jocul, de data asta, a fost unul bun, cel puţin prima repriză, şi sunt convins că dacă vom continua la fel, vor apărea şi realizările!”, Nicolae Croitoru, antrenor principal Politehnica Timişoara