Politehnica Timişoara a fost învinsă în deplasare de CSM Politehnica Iaşi, scor 1-3 (1-1) în etapa a 7-a (ultima) a play-out-ului Ligii 2. Cosmin Bîrnoi a deschis scorul în minutul 32. Gazdele au revenit pe tabelă înainte de pauză şi s-au impus după două lovituri de pedeapsă acordate în minutele 84 şi 90+4!

Cu mai multe absenţe în lot, alb-violeţii au mizat azi din primul minut în defensivă pe tânărul Cosmin Huminic (născut 2004) din propria academie, care a şi debutat oficial la seniori cu această ocazie.

Meciul de pe arena „Emil Alexandrescu” s-a desfăşurat pe o vreme bună şi având un ritm bun, dar fără ocazii importante în primele minute. Ursu (min. 14) a ameninţat primul poarta gazdelor, dar şutul său din lovitură liberă a fost peste poartă. Gazdele, care au avut mai mult timp mingea, au replicat prin Plokhotniuk (29) cu un şut imprecis din afara careului.

Tabela a fost modificată prima dată în minutul 32, când Cosmin Bîrnoi l-a învins pe Axinte cu un şut din unghi. Apoi Ursu (36) a irosit şansa de a face 2-0, trimiţând din careu pe direcţia portarului. Poli Iaşi a egalat în minutul 39, când Sekou Camara a marcat cu capul, precum în sezonul regular contra noastră, de această dată însă printr-un plonjon la centrarea lui Kouadio. Prima repriză s-a încheiat cu şutul bun expediat de D. Andrei (45+1), care a ocolit de puţin vinclul.

Prima fază notabilă în partea secundă l-a avut în prim-plan pe acelaşi Kamara (52), dar de această dată „capul” său a fost imprecis. Apoi, două minute mai târziu, Andrei a şutat bine din alergare, dar puţin peste transversală. Pentru ca imediat Ursu să trimită alături cu capul din opt metri. După o oră de joc ritmul a mai scăzut şi pe fondul schimbărilor.

Finalul a adus însă destule evenimente. În minutul 81, Bocşan a fost primul la o centrare înaltă în careu, portarul Axinte l-a lovit cu braţele în cap, dar arbitrul Sergiu Mavriche a acordat doar „şase metri”. Peste doar două minute Radu a comis un henţ în careu şi s-a dictat penalty. Sekou Camara (84) a marcat pentru 2-1 de la punctul cu var, cu un şut în dreapta lui Murariu. În minutul 90+4 Sekou Camara a scăpat spre poartă şi a obţinut un nou penalty, în duel cu Murariu în careu. Iar Tiberiu Serediuc a transformat lovitura de pedeapsă şi a stabilit scorul final: 3-1.

Politehnica a încheiat play-out-ul pe locul 5 în grupa A, cu 28 de puncte. Pentru alb-violeţi urmează dubla de baraj cu FC Braşov, ocupanta locului 5 din grupa B a play-out-ului.

CSM Politehnica Iaşi: Axinte – Kouadio, Cană, Chatziterzoglou (62, Aftanache), Ad. Ilie (80, T. Serediuc) – F. Cristea (cpt.), Chiorean (66, J. Kamara) – S. Pop (62, Ungurenaşu), Plokhotniuk (46, Mărieş), Asăvoaie – Camara. Pe bancă: Brânză – Fl. Plămadă, Al. Hrib, Pelivan. Antrenor: Costel Enache.

POLITEHNICA TIMIŞOARA: Murariu – D. Radu (88, Rogosic), Bocşan, Huminic, Oanea – Bîrnoi (73, Vukoje), Ignea (cpt.), Lazăr, D. Andrei (88, Sîntean) – Iamandache (73, Bakoş), Ursu (73, Gerbi). Pe bancă: Păduraru – Plumbuitu. Antrenor: Nicolae Croitoru.

„Au fost două penalty-uri care au stabilit scorul final şi chiar două penalty-uri venite de nicăieri. Din faze care în mod normal nu trebuiau să reprezinte niciun pericol. Cred că un rezultat de egalitate ar fi fost poate mai echitabil pentru că a fost un joc echilibrat. Poate dacă reuşeam să înscriem la începutul reprizei a doua, când am avut o situaţie importantă prin Ursu, poate jocul ar fi fost altfel”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii Timişoara.

„Sigur, asta am spus şi înainte de joc şi asta am şi încercat (n.r. obţinerea victoriei). Pentru că şi în repriza a doua, chiar dacă nu am avut foarte multe realizări, însă am încercat să împingem cât mai mult jocul spre poarta adversă”, a adăugat tehnicianul alb-violeţilor.

Despre debutul lui Cosmin Huminic şi absenţa lui Cristian Scutaru din centrul defensivei, Nicu Croitoru a precizat următoarele: „Huminic – un debut aş spune eu reuşit, a făcut un joc bun, mă bucur pentru el. La Scutaru au fost ceva probleme la începutul săptămânii şi am decis să nu fie în lot pentru jocul acesta”.

Foto: arhivă / Leczki Jozsi