Ne face plăcere să vă informăm că Poli of America Supporters Group, organizația non-profit a suporterilor clubului Politehnica Timişoara de peste Ocean, a avut parte de o a doua întâlnire foarte reuşită – „Poli of America 2nd Convention”. Aceasta a avut loc în oraşele „gemene” din Minnesota, St. Paul şi Minneapolis. Ne mândrim cu asta, probabil că suntem singurul club din România care are o aşa reprezentare în mod oficial la un asemenea nivel pe continentul nord-american.

Deşi tradiția întâlnirilor suporterilor polişti, inițiată în 2019 la Chicago, ar fi trebuit să se mențină şi în 2020, acest lucru a fost imposibil din cauza limitărilor de călătorie impuse de pandemie. Chiar şi acum, în 2021, o parte dintre cei din SUA, respectiv niciunul dintre „canadieni” nu au reuşit să facă „deplasarea” în statul american cu cele mai multe lacuri, motivul fiind descris mai sus.

Pentru cei care au reuşit să fie prezenți, planul comitetului de organizare pentru 2021 a fost unul bine pus la punct, deşi doar 14 dintre cei peste 35 de posesori de card de membru oficial au fost la locația votată cu mult timp în avans. Lor li s-au alăturat şi alți simpatizanți ai clubului alb-violet.

Evenimentul principal a avut loc în seara de vineri, pe 17 septembrie, găzduit de sediul mobil al „Poli of America – Minnesota Division”. Pe lângă cântecele poliştilor, responsabilii cu voia bună au fost cei de la trupa rock „Vox Maris Band”, cu cinci români bine cunoscuți din Chicago, care împreună cu Ramon Radosav – ex-Cargo – au făcut un spectacol privat de zile mari, dedicat exclusiv suporterilor şi invitaților, alături de Romell Alaman, un artist folk localnic. Totul a culminat cu mult aşteptata intonare a imnului polist de peste ocean, „1921”.

Decorul a fost unul feeric pentru un concert restrâns în aer liber, al cărui final i-a încântat şi pe cei de la poliție, sosiți la fața locului. De asemenea, mâncarea tradițională româneasă servită de gazde a fost pe gustul tuturor, ca să nu mai amintim de berea „Timişoreana” adusă tocmai din Chicago sau vinurile româneşti aduse din Missouri.

Şi dacă trebuie, putem face orice

Programul a continuat sâmbătă, pe 18 septembrie, la festivalul anual al românilor din Minnesota, prilej cu care Vox Maris Band featuring Ramon Radosav le-a cântat şi i-a încântat din nou pe cei peste 200 de oameni prezenți. Organizarea concertului, unul de excepție, a fost sponsorizată de către poliştii din America şi câțiva parteneri tehnici. Pe lângă multe ropote de aplauze, Ramon şi Vox Maris au făcut cunoscut tuturor ce înseamnă Politehnica Timişoara şi cum ştim noi să facem imposibilul posibil, din America de Nord pentru Politehnica şi invers, mai ales în momentul intonării aceluiaşi imn polist nord-american, în an centenar. Cele două concerte de vineri şi sâmbătă au fost transmise integral pe canalele de comunicare ale poliştilor nord americani: Facebook şi Twitter.

Website-ul www.poliofamerica.us va ataşa în zilele următoare o mulțime de poze la rubrica dedicată. Tot acolo veți regăsi descrierea evenimentului, inclusiv agenda celor trei zile încheiate duminică, pe 19 septembrie, cu Poli of America la Mall of America, în Minneapolis, înainte de plecarea participanților.

Cu mulțumiri

Obținând un feedback excelent de la toată lumea, organizatorii îşi exprimă gândurile de mulțumire pentru toți cei care şi-au dat concursul în dezideratul de a face şi mai cunoscut numele, istoria şi tradiția clubului Politehnica peste ocean, de la gazde, continuând cu suporterii polişti din SUA şi Canada, precum şi partenerilor media, respectiv partenerilor tehnici care au susținut acest eveniment. Aşteptăm surprizele de la viitoarea întâlnire, propusă pentru a se desfăşura fie de partea americană sau canadiană a cascadei Niagara, fie în California, fie în New York, fie în Florida, ca şi locații candidate pentru găzduirea „Poli of America 3rd Convention, 2022”. Vă mulțumim şi noi pentru tot ce faceți acolo, departe de Timişoara şi de Politehnica. Cu voi, cei mai frumoşi ani îi trăim, deja!