Ploaie deasă și vânt turbat înainte de start. Ies echipele de la vestiare, iese și soarele. ”MCMXXI”, celebra facțiune a fanilor viola, împlinește 16 ani de la înființare. Poli începe cu Porumb stoper stânga și juniorul Marincu în spatele vârfului. Teren cumplit.

”Peluza Sud” dezlănțuie un show de fumigene ca pe vremuri, meciul e întrerupt un minut. Suntem în min. 6.

După 13 minute, gazdele deschid scorul. Lovitură liberă din lateral dreapta, la distanță mare de poartă. Minge trimisă de Gîsă pe jos, balonul e deviat de Porumb și se scurge (agonizant, în limbajul de lemn de pe vremuri; acum sunt alte vremuri, și limbajul de lemn e altul) în plasă. 1-0 pentru verzi.

În min. 39 se face 2-0. Henț în careu Porumb și fostul ripensist C. Toma transformă penalty-ul. Trec doar cinci minute și fundașul C. Toma trimite în poartă din 12 m. 3-0, halucinant, e pauză. Poli, în atac, nu a contat.

Plouă ca-n poemele bacoviene. Sau ale lui Verlaine. Il pleure dans mon cœur / Comme il pleut sur la ville. Dar hai că o dăm în poezie…

Zaluschi, cel plecat în iarnă de la Poli, are prima ocazie a reprizei secunde (min. 57). Șutează, mingea e deviată și reținută de Murariu.

Poli reduce din handicap tot din penalty, acordat pentru un fault la stoperul căpitan Bocșan și transformat de noul intrat Bîrnoi. E min. 68, timp ar mai fi.

Oaspeții încep, în sfârșit, să preseze. În min. 78, la un corner de pe dreapta, mingea se scurge prin fața porții. Bocșan e trimis vârf de atac. În min. 90, un fundaș al gazdelor respinge din apropierea liniei porții. În schimb am mai notat un șut pe lângă al lui Niakate (84).

Dumbrăvița – Poli 3-1, scor care acum un an-doi părea de domeniul SF. Înfrângere grea, în fața unei echipe extrem de bine organizate. Alb-violeții pierd (în deplasare) ambele derby-uri județene din acest sezon regulat al ligii secunde.

Jucătorii merg să-și salute galeria. Fanii se întorc cu spatele. Îl ovaționează însă pe Amariei, fostul junior al clubului, împrumutat la Dumbrăvița.

Trebuie să strângem rândurile și să ne aliniem în formație de luptă. Este, de acum, vremea luptei în tranșee.

Un gol istoric se întinde, / Pe-același vremuri mă găsesc… / Și simt cum de atâta ploaie / Pilonii grei se prăbușesc.

CSC Dumbrăvița: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (c), C. Toma – Paulevici (79, Ghinescu), Curea, I. Tănase, Ouadie (58, Niakate), Amariei – Zaluschi (79, P. Simon), Piftor (90+3, Martinov). Rezerve: Mikloș – Capătă, Moțiu, A. Olaru, Toroc. Antrenor: Cosmin Stan

Politehnica: Murariu – D. Radu, Bocșan (c), Porumb (59, Sekulic), Taub (59, Oanea) – Tiihonen, Ignea – Gîdea (78, D. Benzar), Marincu (78, Mada), Stojanovic (59, Bîrnoi) – Gavra. Rezerve: D. Moldovan – Târșa, T. Călin, Gologan. Antrenor: Octavian Benga

Declarații la final:

Octavian Benga:

Cosmin Stan: