Echipele de juniori ale Politehnicii Timișoara vor debuta, duminică, în campionatele naționale la cele mai mari grupe de vârstă.

În sezonul regulat din Liga de Tineret și Liga Elitelor U17 sunt câte două serii a câte 12 echipe. Componența și programul seriilor sunt identice în ambele competiții. Poli face parte din seria Vest, alături de concitadinele Ripensia și LPS Banatul. Trei echipe are și Cluj-Napoca. Este vorba de CFR, Universitatea și Viitorul.

În etapa 1, Poli va juca acasă, pe stadionul Știința, în cuplaj, derby-uri cu UTA: de la ora 12 în Liga de Tineret, iar de la ora 14, în Liga Elitelor U17. În Liga de Tineret (U18) participă grupa 2006, antrenată de Cristian Petcu, iar în Liga Elitelor U17, grupa 2007, antrenată de Vlad Bura.

Poli va lua startul, în weekend, și în Liga Elitelor U16 și Liga Elitelor U15.

La Academia Politehnicii, coordonator este Sorin Brîndescu, fostul antrenor al echipei de seniori. Centrul juvenil al Politehnicii a ocupat mereu locuri în Top 10, în ierarhia celor mai bune centre de copii și juniori din România. Anul acesta, clubul alb-violet a fost plasat pe un excepțional loc 4, cu 88,5 puncte.