Cristi Dros și Alex Munteanu au răspuns întrebărilor voastre din PoliBinterviu. Următorii doi jucători sunt Cristi Scutaru și fundașul nostru stânga, Alex Cherecheș.

1. Unde şi când ați început fotbalul?

Cristian Dros
Am început fotbalul la 6 ani , când un prieten de-ai mei mi-a zis să vin cu el la antrenament. El avea 8 ani și de aceea am început să practic fotbalul cu băieți mai mari cu 2 ani decât mine la Școala de Fotbal din orașul meu, Bălți.

Alexandru Munteanu
Am început fotbalul la Mediaş. Aveam vârsta de 6-7 ani.

2. Care e cea mai intensă amintire cu primele antrenamente?

Cristian Dros
Îmi amintesc că eram mai slab, fizic, decât alții și de aceea antrenorul nu mă implica foarte mult în jocuri în timpul antrenamentelor. Având acea dorință de a juca fotbal eram foarte supărat.

Alexandru Munteanu
Cea mai intensă amintire este un început de antrenament, aveam 16 ani, când antrenorul, Ioan Ovidiu Sabău, mi-a spus că o să fiu convocat la meciul oficial.

3. Cine v-a fost primul antrenor?

Cristian Dros
Primul antrenor mi-a fost Maxim Todercan, el m-a învățat să lovesc corect mingea la șuturi și pase.

Alexandru Munteanu
Primul meu antrenor de la juniori a fost Mihai Tulinschi, fost jucător în anii ’80-’90.

4. Cui datorați ceea ce sunteți?

Cristian Dros
Ceea ce sunt acum datorez familiei mele, care m-a susținut în toate situațiile grele, însă și antrenorului meu, Veaceslav Rogac, sub conducerea căruia am terminat școala de fotbal și am făcut pasul spre fotbalul mare.

Alexandru Munteanu
În primul rând, lui Dumnezeu. Pentru ceea ce sunt pot spune că a fost o contribuție colectivă a tuturor antrenorilor pe care i-am avut.

5. Ce înseamnă pentru voi Politehnica Timișoara și sprijinul necondiționat oferit de suporteri?

Cristian Dros
Politehnica Timișoara mi-a devenit o a doua familie. În tot acest timp, cât am apărat culorile echipei, mi s-a oferit un sprijin foarte mare din partea conducerii, jucătorilor și, bineînțeles, din partea suporterilor. Cel mai mult mi-a plăcut atitudinea tuturor din Politehnica față de mine și atmosfera nemaipomenită creată la meciuri.

Alexandru Munteanu
Suporterii sunt ceva familiar, o senzație unică, un sprijin loial pe care nu l-am mai întâlnit și pe care nu o să îl mai întâlnesc.

6. Care este cel mai respectat adversar? Aici mă refer la echipă și/sau la jucător.

Cristian Dros
Cel mai respectat adversar este FC Rapid, o echipă cu mari ambiții și istorie. O echipă cu foarte mulți suporteri, care au o legătură specială cu suporterii Politehnicii.

Alexandru Munteanu
Cel mai respectat adversar, ca şi jucător, a fost Lucian Sânmărtean. Iar, ca echipe din țară, FCSB.

7. Cât de grea este această perioadă pentru voi?

Cristian Dros
Pentru mine această perioadă e grea din cauza lipsei de fotbal. Îmi este dor de antrenamente, de băieții din echipă și de atmosfera de la meciurile oficiale, datorită suporterilor noștri și spectatorilor care vin să ne susțină.

Alexandru Munteanu
Este o perioadă asemănătoare cu cea în care decizi să „atârni ghetele în cui”.

8. Care este cel mai mare vis al vostru? Dar cel mai mare regret?

Cristian Dros
Cred că fiecare tinde la o echipă de nivel european, unde se joacă un fotbal foarte bun. Și visul meu e să fac parte dintr-o echipă mare, să cîștig trofee și să mă bucur de fiecare minut petrecut pe terenul de fotbal. Regrete nu am.

Alexandru Munteanu
Cel mai mare câștig ar fi un titlu, o cupă, un trofeu. Iar cel mai mare regret este că nu am reușit sa îmi arăt adevarata valoare și potențialul maxim.

9. Credeți că doar prin rezultate vom reuși să aducem mai mulți suporteri alături de club?

Cristian Dros
Evident că rezultatele bune influențează, dar suporterii adevărați vin din dragoste față de echipă și nu are nicio importanță dacă echipa pierde sau cîștigă, ei sunt alături de noi.

Alexandru Munteanu
Rezultatele se leagă cu susținerea, deci da, rezultatele aduc mai multă susținere.

10. Cât de ușor faceți față pandemiei?

Cristian Dros
Pot spune ca mi-e relativ ușor, deoarece sunt acasă. Primim de la antrenor un program săptămânal de antrenamente individuale, pe care fiecare le face după posibilitatea condițiilor sale. Avem și antrenamente video prin aplicația Zoom, cu preparatorul fizic.

Alexandru Munteanu
Foarte uşor, pentru că sunt alături de copiii mei. Dar în același timp este şi foarte greu, fără fotbal.

11. Câți dintre voi vor rămâne la echipă, dată fiind situația actuală?

Cristian Dros
La această întrebare nu pot să dau un raspuns concret, situația o să fie mai clară când revenim în Timișoara și o să avem o ședință cu conducerea echipei.

Alexandru Munteanu
Niciodată nu știm ce ne rezervă viitorul.

12. Joc ofensiv sau joc tactic?

Cristian Dros
Joc ofensiv, deoarece majoritatea echipelor de top joacă într-un joc deschis, cu multe ocazii și goluri care fac meciul mult mai spectaculos.

Alexandru Munteanu
Joc ofensiv.

13. Mauricio Pochettino sau Diego Simeone?

Cristian Dros
Mauricio Pochettino. Pentru că a impus un joc foarte ofensiv echipei sale, joc care a adus-o pe Tottenham în finala Ligii Campionilor din 2019.

Alexandru Munteanu
Tavi Benga