™️ PoliBinterviu a continuat cu Ionuț Coadă și Alin Ignea care au răspuns mai jos întrebărilor primite. Următoarea pereche de jucători care va fi la dispoziția voastră este formată din Bogdan Vasile și Ioan Mera.

1. Vă mai amintiți primul antrenament? Unde a fost, la ce vârstă şi cine l-a condus?

Ionuț Coadă
Primul antrenament a fost la vârsta de 9 ani pe stadionul „Angelescu” („1 Mai”) din Drobeta Turnu Severin, la echipa CS DEC și a fost condus de către domnul antrenor Constantin Mucioniu. Îmi aduc aminte perfect ziua în care am intrat pe poarta stadionul de mână cu tatăl meu, iar acel prim antrenament a constat într-un joc la două porți pe un teren nu foarte bun.

Alin Ignea
Primul meu antrenament a fost, la Auto, Pinzoffer îmi era antrenor. Nu ştiu decât că eram mic (râzând).

2. Care dintre voi este cel mai bun executant de faze fixe?

Ionuț Coadă
După fiecare antrenament, tot timpul mai rămânem să executăm câteva lovituri libere cu sau fără portar, cu sau fără zid… Poți prinde o zi în care îți ies toate, aşa cum poți prinde o zi în care din 30 de lovituri îți intră două sau trei. Cred că trebuie să facem un concurs pe tema aceasta la revenirea pe teren (râzând).

Alin Ignea
Hei, eu sunt! (râzând, din nou).

3. Preferați un stil de joc ofensiv, sau defensiv?

Ionuț Coadă
Sincer să fiu, nu sunt în măsură să aleg stilul de joc, sunt mulți factori care pot influența acest lucru. Dar cred că stilul ofensiv, din punctul meu de vedere, este un stil care oferă spectacol, oferă ceva plăcut privitorului.

Alin Ignea
Oricine vrea să fie câştigător. Trebuie să te aperi, dar să şi joci ofensiv, atunci când jocul o impune. Mie îmi place fotbalul ofensiv.

4. Care este pentru voi cel mai important meci pe care l-ați jucat pentru Poli?

Ionuț Coadă
Cel mai important meci, pe lângă derby-urile cu UTA, pe care l-am jucat pentru Poli, este meciul din Cupa României cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Acest meci mi-a oferit șansa să evoluez împotriva unei echipe dintr-un eșalon superior și am putut astfel sa văd nivelul la care mă aflu.

Alin Ignea
Din trecutul apropiat, nu trebuie uitat meciul cu Petrolul, de-acasă: ne-am impus cu 3-0, deşi găzarii veneau ca şi mare favorită. Am demonstrat atitudine, am arătat că se poate!

5. Într-o ipotetică promovare, care ar fi adevăratul derby pentru voi? Sau împotriva cărei echipe ați clasifica voi cea mai importantă victorie?

Ionuț Coadă
Dacă am promova, cu siguranță derby-urile ar fi cu echipele puternice ale României care se află în acest moment în Liga 1: Dinamo, Craiova, FCSB, CFR Cluj, etc..

Alin Ignea
Fără doar şi poate, capul de afiş ar fi într-un meci cu UTA, dacă ar fi să fie în Liga1.

6. Care este cel mai frumos moment petrecut la Politehnica?

Ionuț Coadă
Cele mai frumose momente petrecute la Poli au fost de departe victoriile împotriva celor de la UTA, dar și felul cum se sărbătoreşte după aceste victorii.

Alin Ignea
Victoria cu UTA, acasă. Cu mii de suporteri în tribune. De neegalat momente de acest gen.

7. În cât timp credeți că vor veni și mai mulți oameni care să se implice pentru club?

Ionuț Coadă
O întreabare destul de dificilă… nu știu să răspund cu exactitate, asta depinde foarte mult de rezultatele pe care le vom obține, de performanțele noastre pe plan fotbalistic, de un plan realizabil și pe termen lung. Şi, bineînțeles, de dorința oamenilor și a investitorilor să vină alături de un club cu tradiție în fotbalul românesc.

Alin Ignea
Eu sunt optimist din fire şi vă spun clar: în maxim un an. Veți vedea.

8. Care ar fi un Top 3 actual al adversarilor pe care-i respectați, fie că este vorba despre echipe sau despre jucători?

Ionuț Coadă
Nu m-am gândit să fac un top al adversarilor sau al echipelor până în acest moment. Dacă ar fi să aleg un Top 3 aş alege Rapidul, Petrolul și UTA deoarece sunt adversari puternici, iar meciurile împotriva lor au o încărcătură aparte.

Alin Ignea
Top 3? Mmm… Da, cred că ştiu: Rapid, Ripensia, Reșița. 3R (râzând).

9. Care este cel mai tehnic adversar pe care l-ați întâlnit până acum?

Ionuț Coadă
Cel mai tehnic adversar pe care l-am întâlnit până acum a fost Haită, de la Turis Turnu Măgurele.

Alin Ignea
Cel mai tehnic mi s-a părut Alami, la nivel de Liga 2 este foarte bun.

10. Cine este sportivul preferat (nu neapărat din fotbal) și de ce?

Ionuț Coadă
Sportivul preferat și pe care eu unul încerc să îl urmăresc cât pot de mult este Sergio Ramos, deoarece este un exemplu, din punct de vedere fotbalistic, demn de urmat. Felul cum se menține, cum se antrenează și reușește să joace la un nivel înalt la 34 de ani este de apreciat.

Alin Ignea
Ronaldo Nazario. De ce? Pentru talentul lui. A arătat de ce e în stare pe teren. Pentru mine, este cel mai tehnic om din fotbalul ultimilor ani.

11. Dacă ar fi fost să practicați alt sport, care ar fi fost acela? Şi de ce?

Ionuț Coadă
În timpul liber îmi place foarte mult să joc tenis de câmp, tenis de masă, baschet, când am posibilitatea, sau handbal… Dacă ar fi fost să practic un alt sport în afară de fotbal, probabil aş fi ales tenisul de câmp, deoarece este un sport solicitant, plăcut și spectaculos.

Alin Ignea
Bună întrebare. Ştiți ce voi răspunde? Fotbal! Nu cred că aș fi practicat alt sport în afară de FOTBAL (râzând).

12. Care este cel mai bun atacant care v-a dat „bătăi de cap”? Care este cel mai frumos meci pe care l-ați jucat în carieră?

Ionuț Coadă
Unul dintre atacanții pe care i-am întâlnit și consider că am avut de muncă împotriva lui a fost Brighton Labeau de la Rapid, iar cel mai frumos meci pe care l-am jucat, nu neapărat din carieră, deoarece sunt multe, a fost cel cu Farul Constanța pe Dan Păltinișanu, când am și reușit să marchez golul victoriei.

Alin Ignea
Oricine mi-ar da bătăi de cap, eu trebuie să îmi impun jocul. Adică noi, ca şi echipă. Cât despre cel mai frumos meci, pot spune că a fost finala Cupei Ligii, cu Dinamo, când jucam la altă formație.

13. Şi una mai „neortodoxă”: care este felul de mâncare preferat, în vacanțe?

Ionuț Coadă
Nu pot spune că am un fel de mâncare preferat, pe care as vrea sa îl mănânc mereu. Dar prefer tocănița (cu vită sau pui). Sau pastele.

Alin Ignea
La asta voi fi scurt, să nu existe dubii: grătarul (râzând).