Politehnica Timişoara dispută mâine primul meci oficial din noul an. Alb-violeţii vor înfrunta prim-dvizionara AFC Astra în optimile de finală ale Cupei României, duel care se desfăşoară în manşă unică, pe stadionul „Dan Păltinişanu”.

Anul 2021 e unul special pentru clubul nostru, fapt subliniat în preambulul conferinţei de presă de astăzi. „Suntem azi la începutul unui an care vrem să fie emblematic pentru mişcarea sportivă din partea asta a ţării. Emblematic pentru că anul acesta Politehnica Timişoara împlineşte 100 de ani de la înfiinţarea secţiei numite Societatea Sportivă a Şcolii Politehnice din Timişoara. Este un moment oportun ca să aducem în atenţia publicului importanţa acestei instituţii şi importanţa mişcării sportive generate de această instituţie pentru Timişoara, Banat şi această parte a ţării (…) Este un moment deosebit, noi am încercat cu toate eforturile să creăm condiţii ca echipa şi cei care sunt în jurul echipei să aibă toate condiţiile necesare ca să putem aborda acest final de campionat, astfel încât după cele şase partide, plus evenimentul de mâine, să reuşim primul deziderat fezabil – promovarea în play-off. Desigur că şi meciul de mâine este important, pentru că ţine de imaginea noastră, ţine şi de motivaţia jucătorilor. Dacă într-adevăr vom face o partidă de calitate şi, de ce nu, dacă vom obţine şi un rezultat spectaculos, va fi un motiv în plus care să dea încredere jucătorilor noştri pentru meciurile care vin. Nu trebuie să uităm. Avem un început foarte important, sunt două meciuri capitale din cele şase, dar toate trebuie luate în considerare. Aşa că pornim cu încredere că ne vom îndeplini acest deziderat menţionat”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii Timişoara.

„Lumea speră în proiectul nostru. Ne aflăm înaintea unui început de mini-retur şi a meciului de Cupă. Întâlnim mâine o echipă importantă a fotbalului românesc, o echipă formată din jucători de valoare certă, condusă de un antrenor cu experienţă. Sigur, am înţeles că Budescu a plecat şi, dacă nu pleca, era suspendat. Dar au jucători care să-l înlocuiască. Îmi doresc de la echipa noastră să ne ridicăm la nivelul jocului. Este foarte importantă o creştere în perspectiva a ceea ce va fi acel mini-retur cu accederea în play-off, obiectivul nostru principal. Am aşteptări de la jucătorii noştri să arate foarte multă determinare. Mă bucur că gazonul arată acceptabil la ora asta şi se poate juca fotbal mâine. Întâlnim un adversar de top, care în ultimii ani a jucat în cupele europene, a câştigat campionatul, an de an a fost în play-off, cunosc foarte bine echipa Astrei. Au jucători care oricând pot să facă diferenţa. Pe noi nu poate decât să ne bucure un astfel de meci, să ne motiveze şi să arătăm exact unde suntem în momentul acesta. De fapt asta îmi doresc mâine, să avem o prestaţie solidă care să ne dea speranţe pentru prima etapă din acest an”, a spus Dan Alexa, antrenorul principal al alb-violeţilor.

Referitor la starea terenului pe care se va desfăşura jocul, Dan Alexa a precizat următoarele: „Arată bine, am înţeles că plouă şi azi şi mâine… Sigur, un teren greu nivelează valorile, dar Astra are jucători de forţă, are jucători care interpretează bine jocul, au un antrenor foarte realist şi pragmatic în Neagoe, îl cunosc, ştie ce să ceară într-un anumit moment. Nu e sub nicio formă un antrenor naiv. Iar Astra formează un mix de jucători cu experienţă şi jucători tineri, au patru-cinci jucători de forţă, care pot face diferenţa pe un teren greu, jucători de calitate care pot cu uşurinţă să obţină ceva în orice situaţie”.

Tehnicianul Politehnicii consideră că oaspeţii de mâine sunt avantajaţi prin prisma faptului că au disputat deja multe partide în noul an în Liga I, acolo unde se clasează deocamdată pe poziţia a 13-a. „E un mare dezavantaj, Astra a jucat deja şapte meciuri, au ritm de joc, au jucat din trei în trei zile, din acest punct de vedere sunt mult mai în faţa noastră. Tocmai de aceea pentru mine meciul de mâine e un etalon. Vreau să văd jucătorii cum răspund faţă de un adversar superior, cum e Astra, pentru a pregăti meciul cu Buzău… Dar şi noi avem jucători cu meciuri în Liga I şi vreau să văd mâine o reacţie de la ei”, a conchis Alexa. Singurul jucător indisponibil al alb-violeţilor pentru acest joc e Pavle Radunovic, din motive birocratice, actele sale urmând să fie finalizate în perioada următoare.

„Întâlnim o echipă de Liga I, nu bună, foarte bună, cu jucători foarte buni, care sunt convins că vor veni să-şi joace şansa şi să se califice mai departe. Dar şi noi avem o echipă bună şi sper şi cred că o să jucăm la nivel maxim, pentru că ne dorim foarte mult să ne calificăm în faza următoare. O să fie un teren bun din câte ştiu. Sper să-i dezavantajeze pe ei şi să ne avantajeze pe noi”, a concluzionat Ionuţ Cioinac, cea mai recentă achiziţie a Politehnicii.

Partida Politehnica Timişoara – AFC Astra se dispută mâine, 11 februarie, de la ora 17.45 (televizat pe Digisport, Look şi Telekom), pe stadionul „Dan Păltinişanu”, fără spectatori.

Lot Politehnica Timişoara (februarie 2021):

Portari: Otto Hindrich, George Păduraru

Fundaşi: Rareş Bîrlovean, Călin Jurj, Cristian Bocşan, Cristian Scutaru, Ioan Mera, Nicolae Sofran, Claudiu Pamfile

Mijlocaşi: Denis Radu, Ionuţ Cioinac, Alin Manea, Dorin Codrea, Romario Rus, Doru Andrei, Ionuţ Coadă, Petre Ivanovici, Jose Casado, Alexandru Munteanu, Alin Ignea, Alexandru Gaşpar, Sergiu Popovici

Atacanţi: Mircea Axente, Pavle Radunovic, Stjepan Plazonja

Veniri: George Păduraru (Ripensia), Cristian Bocşan (Ghiroda), Romario Rus (Recea), Ionuţ Cioinac (Turris), Pavle Radunovic (FK Rad), Alexandru Gaşpar şi Rareş Bîrlovean (reveniri împrumut Fortuna)

Plecări: B. Vasile (Unirea 04 Slobozia), Al. Popescu (Aerostar), R. Toader (FCSB, revenit), Vidrăsan (Unirea Ungheni, împrumut), Fişteag, Deronja, S. Iosif (Rapid).