Politehnica Timișoara a reluat una dintre cele mai îndrăgite inițiative ale clubului din ultimii ani: Poli vine în curtea şcolii! Alături de partenerii de la Sport21, alb-violeții au descins astăzi pe terenul de sport al Liceului Teoretic Peciu Nou iar bucuria elevilor, mici şi mari, a fost imensă.

Precauţi din cauza pandemiei, acţiunile de acest gen au lipsit pentru o perioadă din viaţa echipei noastre. Până azi, când împreună cu autorităţile şi respectând măsurile în vigoare, am reuşit să aducem poliştii la circa 23 de kilometri de Timişoara pentru a-şi bucura tinerii susţinători din Peciu Nou.

La 11 fix curtea şcolii s-a populat rapid. Timp de o oră, Scuti şi compania au devenit centrul atenţiei. Jucătorii noştri au fost solicitaţi la autografe şi fotografii la „foc automat”. Punctul culminant a fost jocul demonstrativ dintre elevii Liceului Teoretic Peciu Nou şi Politehnica, formată din Murariu – Scutaru, Radu, Lazăr, Haţegan, Ursu şi Ignea, intrat mai târziu. Pe margine au fost prezenţi şi Harrison, Oanea sau Bîrnoi, fie ca soluţii de rezervă, fie pentru a-şi susţine colegii. Din boxe au răsunat imnurile şi cântecele Politehnicii. De pe margine s-au fluturat steagurile, realizate la atelierul ad-hoc instalat de voluntarii Druckeria lângă teren, şi s-a scandat pentru Poli, dar şi pentru Peciu iar selecţionata mai tânără „şi-a dorit mai mult victoria”. Tizul lui Tavi, Andrei a deschis scorul şi nici bine nu s-au dezmeticit oaspeţii că Radu Ovidiu a făcut 2-0. Haţegan şi O. Ursu au restabilit egalitatea, dar aceiaşi Andrei şi Ovidiu au refăcut diferenţa de două goluri în partea secundă. Andrei Ganea, pentru gazde, respectiv Haţegan, cel mai solicitat la autografe (dintr-un anumit motiv) şi Lazăr, au stabilit scorul final – calculul îl faceţi voi, ca exerciţiu de matematică!

Bucurie mare după ultimul fluier al „secundului” nostru – Luci Dobre, arbitru de ocazie. De altfel, poliştii au avut tot staff-ul tehnic, în frunte cu Nicolae Croitoru, care sigur a detectat potenţialul localnicilor. Denis Marcu – Mihai Oltean, Zoran Carac, Andrei Ganea, Toni Bozbici, Ovidiu Radu, Onisim Hotea, Andrei Ursu, Flavius Titu şi Valentin Lungu (ultimii doi fiind profesori), au reprezentat cu cinste comuna timişeană. Echipa liceului a fost recompensată şi cu un echipament complet de joc din partea alb-violeţilor.

„Ei au venit cu poftă de a juca, şi noi la fel, a fost o acţiune frumoasă. Ne amintim şi noi de când eram la liceu şi ne uitam la fotbal la televizor, vedeam jucători şi păşeam pe terenurile de sport. A fost o plăcere să fim alături de copii, să-i vedem fericiţi… Sincer nu mă aşteptam să fim întâmpinaţi astfel, mă bucur că sunt copii care chiar iubesc sportul şi fotbalul. Îndemnăm copiii să meargă la sport, nu neapărat fotbal, orice sport, pentru că ajută”, ne-a spus Rareş Murariu, goalkeeperul Politehnicii.

În concluzie, o zi reuşită, în care iubirea pentru Poli în întreg Banatul a ieşit iarăşi la iveală, şi o zi care sigur se va repeta în perioada următoare şi în alte unităţi de învăţământ din Timişoara şi Timiş.

Sport21 este un proiect cultural co-finanțat de Consiliul Judeţean Timiş și cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.