Politehnica Timișoara revine pe „Știința”, pentru duelul din prima etapă intermediară a sezonului de ligă secundă, cu nou-promovata Metaloglobus București. Antrenorul alb-violeților, Bogdan Andone, așteaptă de la elevii săi o atitudine pozitivă, după ce sâmbătă a venit prima înfrângere stagională, în deplasarea de la Târgoviște.

Bogdan Andone așteaptă și mâine după-amiază sprijinul fanilor alb-violeți, despre care consideră că și-au adus un aport important la victoria din urmă cu două etape, cu FC Argeș.

„E un meci foarte important pentru noi. trebuie să arătăm atitudine, după meciul pierdut la Târgoviște. A fost scurt timpul după acel joc pentru refacere, dar sperăm să ajungem la un bun nivel fizic și mental înaintea meciului cu Metaloglobus. Așteptăm ca suporterii noștri să vină în număr cât mai mare și să ne încurajeze, așa cum au făcut-o și la meciul trecut. A fost un mare ajutor pentru noi și chiar consider că au reprezentat un factor esențial în victoria pe care am obținut-o cu FC Argeș. Îi așteptăm alături de noi și sperăm să ne poarte din nou spre cele trei puncte”, a declarat Andone.

Adversarul de mâine al timișorenilor, Metaloglobus, e o formație nou-promovată, care a agonisit un singur punct în primele trei runde. Un punct obținut, totuși, la Șiria, în fieful UTA-ei, una dintre principalele favorite la promovare.

„Metaloglobus e o echipă compactă, care joacă un fotbal plăcut. O echipă tânără, toată lumea aleargă, toată lumea muncește. Însă și noi avem atuurile noastre și va trebui să profităm de lipsa lor de experiență, să avem o atitudine agresivă în sens pozitiv și să câștigăm meciul”, a mai spus Andone.

Tânc și Topic pot închide campania de achiziții

Politehnica încearcă în continuare să se întărească în centrul defensivei și negociază în aceste zile cu doi jucători. Andrei Tânc a revenit în actualitate pentru gruparea alb-violetă, fostul stopper al lui CFR Cluj fiind prezent astăzi, la antrenamentul echipei. „Din punctul meu de vedere, mi l-au dorit de mult timp. Discuțiile s-au prelungit, din diferite motive. Pe plan sportiv e ceea ce îmi doresc și sper să intre în programul nostru de pregătire. Dacă totul este în regulă, sper să și facă parte din echipă în cât mai scurt timp”, a spus Bogdan Andone.

Cel de-al doilea vizat e sârbul Borislav Topic, un fundaș central în vârstă de 33 de ani, care a mai evoluat între 2010 și 2012 în primul eșalon al României, la FCM Târgu Mureș. Crescut la Jedinstvo Bihac, el a mai evoluat la Rudari Prijedor, BSK Borca, Novi Pazar și Nomme Kalju (Estonia). „E cu noi deja de două-trei săptămâni. La el sunt unele probleme cu actele, pentru că e extracomunitar și are nevoie de tot felul de hârtii, de la emigrări, pentru permisul de muncă. El a jucat în Liga I din România, cunoaște fotbalul de la noi. A venit cu inima deschisă și sper să se rezolve situația lui cât mai repede”, a mai spus tehnicianul polist.

În cazul perfectării celor două transferuri, Bogdan Andone spune că s-ar declara mulțumit cu lotul pentru prima jumătate a campionatului.

„În mare parte, sunt mulțumit. Am avea un lot echilibrat dacă vom rezolva transferul celor doi. Pentru obiectivul nostru, clasarea în primele zece echipe, cel puțin până în iarnă stăm foarte bine”, a conchis Andone.

Partida Politehnica Timișoara – Metaloglobus București va avea loc mâine, de la ora 18:00, pe stadionul „Știința”, și nu va fi televizată.