Politehnica Timişoara s-a impus cu 7-0 (1-0), astăzi pe „Ştiinţa”, în faţa divizionarei terţe Aurul Brad. Daniel Benzar (2), Luchian Gologan, Alin Ignea, Ionuţ Bătănași (2) şi Aymar Meleke au marcat golurile alb-violeţilor în ultimul test înainte de prima etapă a ediţiei 2022-23 a eşalonului secund.

Benzar (min. 15) şi Taub (20) au semnat primele ocazii ale partidei, şuturile ambilor nu au fost însă suficient de precise. Echipa noastră a avut iniţiativa şi şi-a mai creat câteva şanse bune, cea a lui Pană (28 – transversală) fiind cea mai mare, înainte de prima reuşită. În minutul 39 Bîrnoi a călcat balonul pentru Benzar în careu iar acesta a înscris cu un şut pe jos.

La reluare, acelaşi Daniel Benzar a mărit avantajul (min. 52) în urma unei lovituri libere executate în dreapta lui Raţ. Peste alte 11 minute Gologan a luat o acţiune pe cont propriu şi a punctat cu un şut din întoarcere. Pe final oaspeţii au cedat tot mai mult teren iar scorul a devenit 4-0 după ce Ignea (77) a împins balonul în poartă de la bara a doua. Apoi tânărul Ionuţ Bătănaşi a semnat o „dublă” (83, 85), cu reuşite asemănătoare, în poarta goală după ce a driblat şi portarul. Tabela a fost închisă de Aymar Kevin Meleke (89), care a marcat cu un şut în stânga lui Raţ, după ce a rămas singur cu acesta în careu.

POLITEHNICA (antrenor Bogdan Andone): Murariu (60, Isvoranu) – D. Radu (66, Jurj), Germinio (66, M. Andone), Tsvetkov (66, Ignea), Taub (66, Oanea), Plantak (66, Zaluschi), Pană (66, Bătănaşi), Bakoş (46, Gologan), Bîrnoi (66, A. Meleke), Mudrazija (46, Milea), Benzar (54, Bryneus).

Aurul Brad (antrenor Ioan Petcu): Raț – Leucian, Șoit, Lup, Talpaș, Pașca, Leaha, Bostan, Dărăban, Tecsi, I. Filipaș. Au mai intrat: R. Filipaș, Achim, Dumitraș, Aprotosoaie și Stănilă.

Balica, Pureca, Moţiu, Olariu şi Ţurcaş au evoluat la aceeaşi oră pentru juniorii mari ai Politehnicii, într-un test câştigat cu 2-1 contra juniorilor academiei celor de la Pécs (Ungaria).

„Important a fost antrenamentul, ritmul, pe care am încercat să-l impunem, nu neapărat scorul. E important că s-au dat goluri, e foarte important că s-a marcat, dar am spus şi săptămâna trecută, mai avem mult de muncă. Mai avem de muncă la relaţiile de joc, jucătorii să se cunoască mai bine între ei, să se simtă mai bine între ei. În repriza a doua lucrurile s-au legat ceva mai bine pentru că majoritatea jucătorilor au fost români. Se cunoşteau între ei. Chiar dacă şi adversarul a căzut puţin din punct de vedere fizic, dar fiind mai mulţi jucători români, mai mulţi care au jucat împreună, a fost puţin mai simplu ca joc. Încă avem nevoie de timp, asta e clar”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

Echipa noastră a mizat şi în acest joc pe doi jucători în teste, Aymar Meleke şi Oliver Bryneus (23 ani, IS Halmia). Cel din urmă este un mijlocaş stânga/atacant suedez aflat în pregătiri la echipa noastră după ce a evoluat în amicale şi pentru CSC Dumbrăviţa. „O să mă gândesc astăzi-mâine să luăm o decizie, pentru că intrăm în ultima săptămână şi nu-mi place să am jucători în teste, urăsc lucrul acesta. Din păcate am ajuns până în ultima săptămână a presezonului şi de luni vreau să am lotul care va fi pentru sezonul viitor 100%, fără jucători în teste sau în probe (…) Sper ca în cazul în care nu reuşim să găsim ceea ce ne dorim, să reuşim să ne adaptăm cumva cu jucătorii pe care-i avem în cadrul grupului şi dacă nu vom găsi clasicul nouar pe care ni-l dorim, să încercăm să reprofilăm jucători pe care-i avem sau jucători cu profil ofensiv, să suplinească lipsa acestui nouar cel puţin până în perioada de iarnă. Nu vreau să iau jucători în mijlocul campionatului, pentru că nu ştiu nivelul lor de pregătire, până se adaptează, mai ales dacă e vorba de jucători extracomunitari, unde am avut mai multe soluţii, dar ştim foarte bine că durează foarte mult cu actele…”, a concluzionat Andone.

Sâmbătă, 6 august, în prima etapă a Ligii 2, Politehnica joacă pe arena „Ştiinţa” cu Unirea Constanţa.