Politehnica Timişoara a început cu dreptul jocurile de campionat din anul 2021. Alb-violeţii s-au impus cu 2-0 (0-0) în faţa Gloriei Buzău în prima partidă din Liga 2 disputată în acest an, joc care a contat pentru runda a 16-a. Căpitanul Ioan Mera şi mijlocaşul Dorin Codrea au fost marcatorii celor două goluri.

Echipa noastră a avut prima mare ocazie de gol astăzi pe arena „Dan Păltinişanu” în minutul 6. Popovici a centrat la colţul lung, dar Munteanu nu a reuşit să cadreze pe poartă. Apoi, în minutul 14, Ivanovici a trimis cu capul din careul mic la centrarea lui „Munti”, dar mingea a trecut peste transversală. În următoarele minute cele două echipe au preferat să nu rişte din punct de vedere defensiv pe un teren greu, cu toate acestea au mai existat momente notabile. Oaspeţii au replicat prin Paţurcă, şut sub bară din lovitură liberă, dar Hindrich a respins în corner. Apoi, în minutul 32 Ioan Mera a fost lovit în mijlocul careului advers de portarul Stoian, dar arbitrul Mircea Ardelean a lăsat jocul să continue.

Golurile poliste au fost păstrate pentru partea secundă. În minutul 61 Munteanu a centrat din lovitură liberă laterală şi căpitanul Ioan Mera a trimis în plasă pentru 1-0 cu o lovitură de cap din apropierea porţii. Minutul 68 a adus o nouă reuşită în dreptul Politehnicii. Acelaşi Alex Munteanu a centrat de această dată din corner iar Dorin Codrea a punctat cu piciorul de la colţul lung, portarul advers respingând balonul de după linia porţii înainte ca mijlocaşul nostru să trimită din nou în poartă pentru siguranţă. Petre Ivanovici a dorit şi el să marcheze astăzi, dar Stoian a respins din zona vinclului execuţia timişoreanului (min. 78).

Politehnica a acumulat 27 de puncte din 15 meciuri disputate şi a urcat pe poziţia secundă în Liga 2. În etapa a XVII-a alb-violeţii joacă pe terenul Unirii Slobozia, meci programat sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11.00.

Politehnica: Hindrich ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Popovici – Coadă (46, Casado), Cioinac – Munteanu (90+2, R. Rus), Ivanovici (90, D. Radu **), Manea (46, Codrea) – Plazonja (89, Axente). Pe bancă: Păduraru – Jurj *, Bocşan, Ignea. Antrenor: Dan Alexa.

Gloria Buzău: Stoian – S. Pîrvulescu **, Vîrtej, Ghinga, C. Toma – Balgiu, Paţurcă (69, Chică-Roşă) – Ciobanu, Andronic (81, Roşu), Nedelea * (69, Tucaliuc *) – Iurcu (81, C. Stoica). Pe bancă: Horeboiu ** – Perju, Postoarcă, Anton, C. Petre. Antrenor: Ilie Stan.

*- jucător U20 / **- jucător U18

Foto: Sebastian Tătaru