Foto: Emanuel Titus Ilieși /Mediafax Foto

Politehnica Timișoara revine pe arena „Știința”, cu ocazia meciului de sâmbătă, din etapa a 15-a a ligii secunde, cu Știința Miroslava. Alb-violeții încearcă reabilitarea, după două deplasări succesive din care s-au întors cu un singur punct. Antrenorul Bogdan Andone consideră că nu va fi ușor în fața nou-promovatei din județul Iași, o formație ce s-a dovedit incomodă în câteva deplasări, dar spune că elevii săi trebuie să își impună filosofia de joc, în condițiile în care evoluează pe teren propriu.

„E un meci important pentru noi, ţinând cont că venim după o înfrângere. Sper ca băieţii să fie conştienţi de importanţa meciului, să fim pregătiţi fizic şi psihic la ora de start a jocului şi să fructificăm avantajul terenului propriu. Miroslava e o echipă incomodă, cu jucători de luptă, care practică un joc în viteză pe faza de atac, au un vârf puternic în dueluri. Dar, aşa cum spuneam, jucăm acasă, iar acest lucru înseamnă că trebuie să ne impunem jocul nostru, filosofia noastră de joc, iar la sfârşit să câştigăm cele trei puncte”, a declarat Bogdan Andone.

Pentru Politehnica urmează o perioadă extrem de încărcată. După meciul de sâmbătă, cu Știința Miroslava, urmează o deplasare lungă, la Suceava, în runda intermediară de la mijlocul săptămânii viitoare, iar apoi un nou meci în fața propriilor fani, cu Luceafărul Oradea.

„Cel mai important e primul joc, asta e clar. Trebuie să câştigăm sâmbătă, după care le vom lua pe rând. Urmează deplasarea de la Suceava, vedem ce jucători vom avea disponibili, pentru că sunt câţiva jucători la limita suspendării pentru cumul de cartonaşe galbene. Apoi va urma un meci acasă, cu Luceafărulul, la care la fel, urmează să vedem pe cine putem alinia. Aşa cum am spus-o tot timpul, numeric suntem la limită şi sper să ne ferim de cartonaşe şi de accidentări”, a mai spus Andone.

La meciul cu Miroslava revine căpitanul Ioan Mera, după ispășirea celor trei etape de suspendare dictate în urma cartonașului roșu încasat în derby-ul cu UTA. În schimb, vor lipsi în continuare Borislav Topic și, cel mai probabil, Adrian Poparadu, ambii accidentați.

„Topic a revenit la antrenamente dar e clar că nu e apt pentru jocul cu Miroslava. Nici nu ştim cu exactitate cât va fi nevoit să stea. Poparadu a început antrenamentele şi el, dar vom vedea… Ne-am obişnuit cu această situaţie, pentru că în afara meciurilor cu Satu Mare şi UTA, am fost nevoiţi să jucăm de fiecare dată cu improvizaţii. Au fost singurele meciuri în care am avut tot lotul valid şi am ales cel mai bun unsprezece posibil. În rest, de la prima până la a 14-a etapă, am jucat tot timpul cu improvizaţii”,a afirmat Bogdan Andone.

Partida Politehnica Timișoara – Știința Miroslava se va desfășura sâmbătă, de la ora 14:00, pe arena „Știința”.