Timp de trei zile, de vineri până duminică (3-5 septembrie), Timișoara a fost o capitală a fotbalului juvenil românesc. 86 de echipe formate din puşti născuţi între 2007 şi 2015 s-au întrecut pe opt baze sportive diferite ale oraşului în competiţia dedicată lor cu ocazia sărbătoririi Centenarului Politehnicii. De câştigat a avut toată lumea implicată!

Sărbătoare a fost încă de vineri, mai ales că spre seară, oaspeţii noştri au atins la pas obiectivele importante ale Capitalei Banatului prin frumoasa paradă a echipelor participante. A fost şi ocazia perfectă pentru ca localnicii să ştie mai bine şi cine le sunt oaspeţi în weekend. Vineri și sâmbătă s-au dus lupte frumoase pentru intrarea în fazele eliminatorii iar duminică s-au cules laurii.

Atmosfera a fost animată de părinţi şi galerii, puştii noştri bucurându-se şi de aportul suporterilor din Peluza Sud Timişoara. Susţinere care i-a ajutat cu siguranţă pe alb-violeţii născuţi în 2009, câştigători ai grupei lor după o luptă cu Atletico Arad, scor 1-0. La final cei de pe podium au primit trofee iar toată lumea şi-a câştigat medalia şi diploma aferentă realizării din weekend.

Câştigători am fost cu toţii, dar pentru conformitate iată şi clasările „Final Four” de la fiecare grupă de vârstă:

2007: 1. Atletico Arad, 2. CS Universitatea Craiova, 3. „U” Cluj, 4. FCSB

2008: 1. FCSB, 2. FC National Sofia, 3. „U” Cluj, 4. Academia „Gică Popescu”

2009: 1. Politehnica Timişoara, 2. Atletico Arad, 3. Viitorul Arad, 4. UTA

2010: 1. LPS Banatul, 2. Kids Tâmpa Braşov, 3. Atletico Timişoara, 4. CFR Cluj

2011: 1. Atletico Arad, 2. CSM Reşiţa, 3. Politehnica Timişoara, 4. CSM Lugoj

2012: 1. UTA, 2. Atletico Arad, 3. Optimum Alba Iulia, 4. CFR Timişoara

2013: 1. Pădureni I, 2. Ripensia, 3. Pădureni II, 4. Politehnica Timişoara

2014: 1. UTA, 2. Ripensia, 3. Politehnica Tim. (alb), 4. Ghiroda

2015: 1. UTA, 2. CFR Timişoara, 3. Atletico Arad, 4. Ripensia II

Felicitări tuturor!

Clubul nostru, Universitatea Politehnica Timişoara, Asociaţia Suporterilor Timişoreni „Druckeria”, împreună cu o parte din părinţi şi alţi voluntari, au avut o provocare imensă în organizarea evenimentului iar eforturile au fost apreciate de către oaspeţi. Astfel că redăm în continuare o parte din impresiile lăsate de „Politehnica Centenar” vizitatorilor din ultimele zile, cuvinte care ne determină să ne gândim serios la organizara turneului în fiecare an:

„Per total a fost un turneu bun pentru copii, pentru că au întâlnit adversari diferiţi faţă de cei pe care-i întâlnesc în Bucureşti. Au avut o diversitate. Un alt aspect pozitiv e că, cel puţin grupa mea, am jucat doar pe terenuri de iarbă, deşi nu eram învăţaţi, dar este un aspect pozitiv din punctul meu de vedere. Vreau să le mulţumesc tuturor celor de la Timişoara care s-au ocupat de organizare, pentru că din momentul în care am declarat că venim la turneu, am avut tot timpul informaţiile necesare iar în momentul în care am ajuns în oraş nu au fost necunoscute, s-a ştiut terenul, orele de masă, tot. Sperăm să mai fim invitaţi şi vă dorim mult succes în ediţiile viitoare”, Marius Ştefan, antrenor FCSB (grupa 2008)

„Sunt încântat că am putut participa cu grupa de 2008 de la Craiova la acest turneu. Mulţumim pentru invitaţie, cred că a fost un turneu reuşit şi unul care a făcut cinste acestei sărbători din Timişoara – Centenarul Politehnicii. Vă doresc mult succes în continuare, atât la echipele de seniori, cât şi la grupele de copii şi juniori”, Ionuţ Cimpoeru, antrenor Academia Gică Popescu (grupa 2008)

„A fost un turneu foarte bine organizat, cu echipe foarte bune din ţară şi din afara ei. Am întâlnit echipe foarte bune, fiecare a avut de câştigat, chiar dacă am pierdut sau am câştigat, fiecare echipă, fiecare jucător, a avut ce învăţa de la acest turneu”, Cristian Dancia, preşedinte Atletico Timişoara

„Vreau să vă mulţumesc pentru acţiunea pe care aţi avut-o în aceste zile frumoase la Timişoara. A fost de departe un turneu reuşit din toate punctele de vedere. Atât organizatoric, mă refer aici la condiţiile la arena de disputare a jocurilor, cât şi la condiţiile de cazare şi masă. Vreau să vă mulţumesc cu această ocazie pentru invitaţie. Felicitări încă o dată pentru tot ceea ce faceţi în slujba fotbalului juvenil, mult succes pe mai departe şi sperăm să ne revedem şi la alte competiţii”, Ciprian Selagea, preşedinte Optimum Alba Iulia

„Mulţumim pentru invitaţie, a fost un turneu reuşit, bine organizat din toate punctele de vedere şi aşteptăm cu nerăbdare următoare invitaţie”, Cătălin Rizea, antrenor Academia Răzvan Raţ (grupa 2011)

„Pot spune că am participat la unul dintre cele mai frumoase turnee, un turneu bine organizat, cu condiţii de joc foarte bune, echipe multe, echipe valoroase. Chiar dacă noi am câştigat lotul cel mai lejer din punct de vedere al meciurilor, dar ne-am arătat valoarea în finală şi pot spune că a fost o finală câştigată, cu 2-1 în faţa celor de la Atletico Arad, pe care am tranşat-o prin joc în favoarea noastră mult mai clar… Mă bucur, sper să mai aibă loc şi în anii următori acest turneu şi cu drag venim de la Arad la prietenii noştri de la Timişoara, să ne bucurăm de fotbal pentru aceşti copii minunaţi!”, Cristian Ţigan, antrenor UTA (grupa 2012)

„În numele celor de la National Sofia vreau să vă mulțumesc pentru invitație. Totul a fost foarte bine organizat şi a fost o experienţă nouă pentru ei. Au venit pentru prima dată în Timisoara şi au descoperit un oraş frumos, civilizat, cu oameni calzi. Sper ca în cel mai scurt timp sa vină Politehnica la noi în oraș cu una sau mai multe grupe din cadrul clubului. Încă o dată MULȚUMIM FRUMOS pentru tot!”, Dragomir Pankov, director administrativ FC National Sofia (Bulgaria)