Politehnica Timişoara dispută sâmbătă doar cel de-al treilea joc pe teren propriu în acest sezon. Adversarul alb-violeţilor e FK Csikszereda, un club care a fost de asemenea în play-off-ul stagiunii trecute a Ligii 2, iar obiectivul echipei noastre e unul singur: victoria!

„Încercăm de la joc la joc să creştem, dar din păcate ultimele două rezultate nu sunt de partea noastră şi de partea mea. Îmi doresc ca jucătorii mei să joace până la ultimul fluier al arbitrului, să fie capacitaţi, să fie determinaţi. Pentru că e păcat să pierzi în minutul 92, la fel cum este păcat după ce conduci un joc, la Metaloglobus, să te întorci cu patru goluri, la fel, sunt greşeli mari, pe care mi le asum ca antrenor. Răspund de rezultate. Dar îmi doresc cât de repede să trecem peste această parte mai puţin bună şi totul să se termine la jocul cu Miercurea Ciuc, acest ghinion sau neşansă, cum vrem să-i spunem. Să nu mai facem greşeli mari personale şi să ne aducem toţi aportul la prima victorie acasă. Îmi doresc mult să câştig acest joc pentru suporteri, pentru că nu i-am bucurat în acest început de campionat. Am avut doar două jocuri acasă, unul pe care puteam să-l câştigăm, cu Buzăul, şi unul, cu Iaşiul, pe care l-am pierdut la ultima fază”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

În ciuda ultimelor rezultate din campionat, Ioan Mera şi compania privesc cu optimist duelul cu ciucanii. „Jucătorii s-au pregătit foarte bine în această săptămână. Au o atitudine foarte bună şi sunt sigur că în meciul cu Miercurea Ciuc acest lucru se va vedea. Întâlnim un adversar care, ca şi noi, anul trecut a făcut parte din primele şase clasate, au fost în play-off. Au început foarte slab, cu cinci înfrângeri consecutive, dar iată că au continuitate şi au început să culeagă primele puncte în jocul cu «U» Cluj, după ce, la fel, au fost conduşi. Au un lot numeros, un lot bun, ştiţi foarte bine de unde vine finanţarea şi ce jucători pot să aducă ei. Dar nu suntem cu absolut nimic inferiori. Încercăm să facem o echipă cât mai bună, să omogenizăm lotul, să iasă şi schimbările până la urmă şi toată lumea să fie pozitivă, să aibă atitudinea bună, determinarea şi disciplina tactică pe care mi-o doresc. Eu ca jucător am fost un jucător care voia să câştige fiecare miuţă, fiecare joc pe care-l făceam. Lucrul acesta trebuie să-l implementez şi jucătorilor mei…”, a mai spus tehnicianul alb-violeţilor.

În continuare echipa noastră nu se poate baza pe serviciile lui Sebastian Serediuc şi Denis Radu, ambii fiind încă în convalescenţă după problemele medicale avute. Cel din urmă va efectua un tratament de recuperare la o clinică din Nurnberg (Germania).

Partida Politehnica Timişoara – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc se dispută sâmbătă, de la ora 17.00 (netelevizat), în etapa a VII-a a Ligii 2. Alb-violeţii sunt pe 12 cu şapte puncte contorizate, în timp ce ciucanii au adunat trei puncte în primele şase etape şi se clasează pe poziţia a 17-a. Toate informaţiile legate de tichetele de acces pentru acest joc le regăsiţi AICI.