Politehnica leagă rezultatele pozitive în jocurile de pregătire. Alb-violeţii au obţinut astăzi al treilea succes din trei partide disputate în această vară. A fost 3-0 (1-0) pe „Ştiinţa” (şi) cu CS Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, formaţie clasată pe locul 2 în Liga a IV-a Alba la momentul stopării competiţiei.

Meciul a avut coordonate asemănătoare cu precedentul 3-0 al alb-violeţilor, din urmă cu trei zile, cu cei de la Progresul Ezeriş. Scorul putea fi deschis devreme, dar în minutul 7 Manea nu l-a putut învinge din apropiere pe Iancău. Munteanu şi Axente au irosit apoi cele mai mari oportunităţi (min. 34 şi 35). De partea cealaltă, oaspeţii au avut mai puţine acţiuni periculoase şi repriza întâi se putea încheia cu scor alb. În prelungirile primei părţi însă pasa lui Axente spre centrul careului a fost blocată cu braţul de un adversar şi s-a acordat penalty. Tot Mircea Axente a executat lovitura de pedeapsă şi a marcat pentru 1-0 cu un şut pe jos în stânga portarului.

În partea secundă acelaşi Axente a mărit avantajul Politehnicii în minutul 64, cu un şut cu stângul din opt metri. Iar ultima reuşită a zilei i-a aparţinut lui Bogdan Vasile (min. 82), care a punctat cu un şut plasat la colţul lung.

După cum se observă, o parte a jucătorilor care s-au aflat în izolare au revenit pe gazon. E vorba de Jurj, B. Vasile şi juniorul Doru Andrei (născut 2003, aflat în probe, Comprest GIM, L4 Bucureşti). Nu au evoluat Al. Pop, M. Contra şi Vidrăsan, aflaţi încă în urmă cu pregătirea fizică.

Politehnica: Murariu (46, Borbei) – Sofran (66, Jurj), Mera, Scutaru (68, B. Vasile), S. Popovici (85, M. Mircea), Codrea, Ignea (82, Lolea*), Manea (46, Coadă), Munteanu (68, Trip), D. Radu (54, Mocanu*), Axente (85, D. Andrei*). Antrenor: Octavian Benga. *jucători în probe

CS Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia: Iancău (85, Pop) – Negrea, Bălșan, Goguță, Gergely (46, Borşai; 66, Bancu), Ștef, Costea, Domșa (90+1, Necreală), Lăcătuș, R. David, V. Drăgan (60, A. Fulea). Pe bancă: Drăgan – Horșa, Davidaș. Antrenor: Vasile Ursu

„Trei victorii din trei, dar nu asta e important, mai ales în meciurile de pregătire, important e ce se întâmplă în campionat, în meciurile oficiale. Îmbucurător e că nu avem jucători accidentaţi după pauzele pe care le-am făcut, acest aspect e cel mai important pentru mine. Am încercat în cele trei meciuri formule diferite, să găsim poziţia de junior, anumite posturi sau sisteme. Am folosit două sisteme de joc în cele trei jocuri. Important e că au revenit jucătorii are au fost izolaţi între 14 şi 21 de zile, sperăm să-i aducem cât mai repede la un nivel ridicat al pregătirii fizice şi tactice până la începerea campionatului. Încercăm să grăbim pregătirea lor, unii nu au niciun joc de cinci-şase luni. Atunci trebuie să-i aducem la un ritm apropiat de cel al jocurilor, o facem treptat, cu răbdare şi vrem să nu avem surprize”, a spus după jocul de azi Octavian Benga, „principalul” Politehnicii.

Deocamdată clubul nostru caută un nou adversar pentru un amical sâmbăta viitoare iar dacă noul sezon va începe în weekend-ul 4-6 septembrie, cu o săptămână înainte va fi posibil un test cu CSM Reşiţa. „E destul de dificil să găsim şi parteneri de amicale, sunt destul de puţine echipe care au efectuat testările, celelalte echipe şi-au programat meciuri între ele, noi fiind blocaţi, aşa legaţi la ochi… e dificil să avem date fixe. Ne-am fi dorit să avem şi acum adversar de Liga 2. Sperăm să găsim echipe de acelaşi nivel. Dar e destul de dificil, pentru că ele au deja meciuri bătute în cuie”, a precizat Tavi Benga.

Până acum Politehnica Timişoara a înregistrat următoarele rezultate în testele verii: 11-1 cu CSU UVT (L4 Timiş), 3-0 cu Progresul Ezeriş (L3), respectiv 3-0 cu CSU „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (L4 Alba).