Alb-violeţii au disputat astăzi un joc de pregătire în compania echipei de Liga a III-a din Dumbrăviţa. Politehnica s-a impus cu 3-1 (3-1) prin golurile lui Mircea Axente, Jose Casado (ambii din penalti) şi Romario Rus. Pentru oaspeţi a înscris Andrei Făgărăşanu.

Ambele echipe au avut poftă de joc în primele minute ale amicalului de pe arena „Ştiinţa”, jucat pe o suprafaţă foarte bună pentru această perioadă a anului. În minutul 5 Axente a preluat în careu o pasă filtrantă expediată de Casado şi a fost faultat de portarul Popeţ. Tot atacantul nostru a înscris din penalti cu un şut în dreapta tânărului goalkeeper. Axente şi Casado şi-au mai trecut în cont în următoarele minute câte o ocazie de a majora scorul. Următorii care au marcat au fost însă dumbrăviţenii, în minutul 22. În urma unei pătrunderi din banda dreaptă, Mura a întors balonul pentru Făgărăşanu. Şutul celui din urmă la colţul lung a fost respins de un fundaş, dar mingea i-a revenit aceluiaşi jucător, care a punctat cu un demivole în stânga lui Hindrich. Imediat Sergiu Popovici a replicat, trimiţând în bara de la colţul scurt, cu un şut din unghi, uşor deviat. Apoi, Codrea a fost agăţat de acelaşi Popeţ şi s-a dictat o nouă lovitură de pedeapsă. De această dată Casado (min. 29) a transformat cu un şut tot în dreapta portarului pentru 2-1.

Din minutul 30 singurul jucător păstrat pe teren din primul 11 folosit azi de Dan Alexa a fost Cristi Bocşan. Alb-violeţii nou intraţi au adus prospeţime iar opt minute mai târziu Romario Rus a introdus mingea în poartă din apropiere, în urma unei faze create în banda stângă de Plazonja. Până la final nu s-a mai înscris, dar principalele acţiuni ofensive au aparţinut tot Politehnicii.

Politehnica: Hindrich – Sofran, Mera, Bocșan, Popovici – Cioinac – Munteanu, Casado, Codrea, Ivanovici – Axente. Din minutul 30: Păduraru – Jurj, Coadă, Bocșan (59, Bîrlovean), Pamfile – Ignea – D. Andrei, R. Rus, D. Radu, Manea – Plazonja (59, Radunovic). Antrenor: Dan Alexa.

CSC Dumbrăvița: Popeț – Morariu, B. David, Podină, Pașcu – Jichici, Ferțu – Răzvan Rus, Făgărășanu, Ad. Ștefan – Mura. Au mai intrat: Telescu, Coroiu, Udrea, Giurgiu, Putnic, Piţuc şi Daminescu. Antrenor: Florin Bătrânu.

„Am vrut să dau minute şi jucătorilor care au evoluat mai puţin. E foarte important să aibă ritm de joc în cazul în care se va apela la ei. Le mulţumim celor de la Dumbrăviţa pentru că au venit astăzi să joace împotriva noastră. A fost şi o parte de antrenament, una peste alta e bine că nu s-a accidentat nimeni şi vom relua antrenamentele mâine, pregătim meciul de la Slobozia”, a spus Dan Alexa despre testul de azi.

Antrenorul Politehnicii a subliniat că în următoarea perioadă elevii săi vor mai disputa astfel de amicale cu divizionarele C din zonă: „O să încercăm să jucăm amical şi cu Ghiroda, e foarte important pentru noi, la jucătorii care au evoluat mai puţin se vede că nu au ritm, au cedat la un moment dat. Ultimul meci în care au evoluat unii e amicalul cu Pandurii”.

Singurul absent din echipa noastră astăzi a fost Cristian Scutaru, menajat pentru o răceală uşoară, dar fundaşul central va relua de mâine programul normal alături de colegi.