Patimile Politehnicii în play-off s-au încheiat în după amiaza Vinerii Mari. Alb-violeţii au învins-o pe Dunărea Călăraşi, scor 2-1, şi păstrează şanse la accesarea unui loc de baraj pentru Liga I. Golurile formaţiei noastre au purtat semnăturile lui Petre Ivanovici şi Jose Casado, cel din urmă aducând victoria prin reuşita din minutul 90+3!

În primele două minute alb-violeţii au pasat mingea între ei în semn de solidaritate cu situaţia vizitatorilor, jucătorii Dunării nefiind plătiţi de mai multe luni.

Politehnica a fost apoi prezentă în jumătatea adversă. Ivanovici a şutat din careu în minutul 20, dar Began s-a opus cu piciorul. Şase minute mai târziu am consemnat o mare ocazie în contul călărăşenilor. V. Alexandru a fost aproape să reia în poarta goală din câţiva metri, dar Coadă a intervenit în ultima clipă şi a trimis balonul în transversală. Scorul a fost deschis peste alte şase minute, când Ivanovici a concretizat din cinci metri, sub bară, o centrare lungă expediată de Jurj. Avantajul alb-violeţilor nu a durat însă mult, căci Dunărea a egalat prin şutul lui Alami, care a prins colţul lung cu exteriorul. Finalul reprizei a adus şi o eliminare în contul oaspeţilor, Acolatse primind „roşu” direct după o intervenţie dură pe piciorul lui Rus.

Alb-violeţii au avut mai mult iniţiativa având superioritate numerică, dar primele acţiuni din partea secundă nu au fost finalizate de către Radunovic şi Pamfile. Minutul 62 putea aduce golul de 2-1, dar Ivanovici a reluat cu capul peste poartă la o minge lobată în careu. Oaspeţii au fost periculoşi din faze fixe. Peste opt minute şutul lui Şandru a trecut peste poartă. Minutul 79 a adus o „liberă” acordată uşor, la care Păduraru a fost testat de Djuric iar peste două minute Alami a scuturat doar plasa laterală. Când nimeni nu mai credea că se poate întâmpla ceva notabil a venit o nouă centrare lungă din partea lui Jurj iar Casado, găsit liber în centrul careului a reluat cu capul în dreapta lui Began pentru 2-1!

O victorie care are menirea să-i descătuşeze pe alb-violeţi înainte de sărbători şi la startul returului play-off-ului Ligii 2. Politehnica a acumulat 36 de puncte după şase runde din această fază a campionatului, fiind la egalitate cu Csikszereda (locul 5), formaţie care are însă golaveraj superior şi un meci în minus. Următorul meci al echipei noastre va fi tot pe teren propriu, în compania celor de la FCU Craiova, joc programat vineri, 7 mai (ora 18.30).

Politehnica: Păduraru – Jurj *, Scutaru (cpt.), Bocşan (55, Casado), Pamfile (62, Popovici) – Coadă, Codrea – D. Radu ** (59, D. Andrei **), R. Rus (46, Manea), Ivanovici – Radunovic (55, Axente). Pe bancă: Cuzmanovici ** – Mera, Sofran *, Munteanu. Antrenor: Dan Alexa.

Dunărea Călăraşi: Began – Wiktorski, A. Lopez, Şandru (cpt.) – Sîrbu * (46, A. Rus *), S. Puşcaş (73, Djuric), Acolatse, Sălceanu ** – Kanda (62, Bud), Alami (90+2, Fotescu) – V. Alexandru (46, Cîrstocea). Pe bancă: I. Alexandru ** – Ţenea, Ciucur, C. Petre **. Antrenor: Cristian Pustai.

*- jucător U20 / **- jucător U18

Foto: Sebastian Tătaru