Politehnica Timişoara Under 17 a avut un început bun de sezon în Liga Elitelor. Grupa pregătită de profesorul Alin Ionescu a trecut astăzi în fruntea ierarhiei Seriei de Vest după succesul cu 1-0 în restanţa cu CFR Cluj.

Grupa 2004 alb-violetă e una dintre cele mai promiţătoare generaţii ale Centrului de copii şi juniori al Politehnicii. Rezultatele bune din anii precedenţi continuă şi la un nivel mai înalt. La debutul în Liga Elitelor U17, elevii lui Alin Ionescu au strâns până acum nouă puncte din nouă posibile. Cu toate acestea, antrenorul nu e pe deplin mulţumit. „Sunt nouă puncte din nouă, sunt bucuros că le-am făcut, dar mai greuţ aşa, pentru că jocul nu a fost cel la care mă aşteptam. Cel puţin cel de astăzi şi chiar cel din etapa precedentă nu m-a mulţumit. Dar sunt lucruri pe care le putem regla, mai avem mâine un antrenament, după care plecăm la Craiova şi vedem ce putem să reuşim să facem acolo. Practic e un derby pentru că şi ei stau bine”, a spus Alin Ionescu.

Singurul gol al partidei cu CFR a fost marcat de Marco Mircea, în minutul 36, un tânăr care a fost testat în vară şi la echipa de seniori pregătită de Octavian Benga. De asemenea, un alt jucător de perspectivă aflat şi în vizorul primei garnituri, goalkeeperul Mario Cuzmanovici s-a achitat excelent de sarcini în faţa clujenilor. Alin Ionescu i-a trimis în teren pe următorii: Cuzmanovici (cpt.) – Picek, Petcov, Lengyel, M. Mircea, N. Popovici, D. Olariu (90+2, E. Moisă), E. Bakos (52, Porav), Spulber (57, Pervescu; 90+2 Porav), Puşkaş (52, Zetu), Pureca. Rezerve: Oros – Bălănescu. Una dintre absenţele importante ale echipei noastre a fost cea a lui Tudor Moţiu, eliminat în jocul de la Miercurea Ciuc, unde Politehnica a câştigat spectaculos cu 3-2. În celălalt joc din acest sezon, alb-violeţii s-au impus clar, scor 3-0, în derby-ul local cu Ripensia U17.

Meciul disputat astăzi la Baza 2 cu CFR Cluj U17 a contat de fapt pentru runda 1 a ediţiei 2020-21, dar atunci oaspeţii ardeleni au înregistrat cazuri de coronavirus şi meciul s-a amânat. Pandemia a afectat şi cealaltă echipă din Cluj la acest nivel, „U” având un meci în minus şi se află la trei puncte în spatele Politehnicii. „Ni s-a permis să jucăm doar cu testele Covid făcute, la fel ca la echipele de seniori din primele trei ligi şi în toate competiţiile organizate de FRF. Noi şi toate echipele avem mai mari emoţii la testările pentru coronavirus decât pe teren. Degeaba te gândeşti la ceva, vine ziua în care se fac testele şi nu ştii ce se poate întâmpla”, a adăugat prof. Ionescu.

Despre adversarele din seria vestică, antrenorul generaţiei 2004 a precizat că sunt: „echipe puternice, pentru că toate s-au întărit. Ca nume sunt „U” Cluj, UTA, Craiova, am văzut şi la Csikszereda o echipă foarte frumoasă. Toate echipele au jucători buni, diferenţa mai e făcută de omogenitate, poate şi de valoarea individuală”.

În Liga Elitelor primele două clasate ale celor două serii (Est/Vest) avansează în faza semifinală naţională. „Noi la copii şi juniori analizăm şi jocul, asta ne interesează. Când văd că ceva nu funcţionează sunt supărat… Noi nu vorbim doar de rezultate, ci ne interesează cum evoluăm (…) Personal eu îmi doresc să jucăm finala la capătul acestui sezon”, a subliniat Alin Ionescu.