În primele 4 serii din ”Politehnica – echipa comunității”, inițiată de membrii departamentului de social-media din cadrul clubului nostru, s-au strâns în total peste 21.000 RON. Campania este destinată exclusiv suporterilor din #familiviolet care întâmpină probleme de sănătate.

Cu deosebită plăcere vă comunicăm sumele care s-au redirecționat în totalitate către beneficiari:

1. Andrei Heinrich Gerber este un suporter polist în vârstă de 30 de ani, imobilizat în permanență într-un scaun rulant. Tricoul fundașului nostru central Cristian Scutaru a fost adjudecat de Vicențiu Eustache Ciocâldău la prețul de 300 lire sterline. Menționăm că druckerul stabilit în Anglia a decis ca tricoul lui “Scuti” care i se cuvenea să îi fie oferit cu semnătura de rigoare destinatarului licitației, Andrei Gerber Heinrich.
2. Fundația „Pentru Voi” reprezintă organizația care militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și totodată fundația care vede și ajută oamenii din spatele etichetei „”handicapați și debili mintali”. Tricoul cu numărul 14 purtat de căpitanul nostru Ioan Mera a fost revendicat de către Daniel Georges în schimbul sumei de 1.600 RON, sumă care a fost redirecționată în totalitate Fundației “Pentru Voi”.
3. Zlatan Nicolin este un copil polist care are probleme grave de sănătate și necesită un tratament medical foarte costisitor în străinătate. Întrucât povestea micului Zlatan ne-a impresionat și datorită faptului că familia Nicolin ne susține prin pasiune și devotament, noi, Politehnica Timișoara, am decis ca efortul nostru să fie unul substanțial, iar prin intermediul unor suporteri ai Borussiei Mönchengladbach am luat legătura cu Ianis Hagi care a fost încântat de inițiativa noastră și a fost de acord să ne ofere tricoul lui de la KRC Genk pentru licitație. Tricoul a fost adjudecat de SC VALDAS BUILDING SRL în schimbul sumei de 6.500 lei. De menționat că până la finalul licitației s-a strâns extra prin toate variantele posibile de donații (licitație, virament bancar, numerar, paypal) peste 15.000 RON.
4. Vladimir Neag este unul dintre cei mai tineri membri din #familiaviolet. Micul Vladimir în vârstă de numai 2 luni a contractat la 10 zile după naștere o injecție o bacterie intraspitalicească, care a escaladat rapid la septicemie și complicații majore la nivelul piciorului și a șoldului. Prin intermediul artistului polist care administrează pagina de facebook Colors – Flavius Ivan am oferit spre licitație un tablou realizat în creion cu tema ”RESPECT ’89”. Tabloul a fost cumpărat de Mihai Chiș în schimbul sumei de 1.500 RON, iar până la finalul licitației s-au strâns încă 700 RON prin intermediul donațiilor pe contul IBAN al Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria”.

Vlad Roman – beneficiarul acestei serii de licitații

© Politehnica Timișoara

Vlad Roman, în vârstă de 35 de ani, este un polist cu ștate vechi în Peluza Sud Timișoara și un membru al celei mai vechi brigăzi din galeria polistă, Masseria. În urmă cu câtva timp, la 4 luni distanță după ce soția lui i-a dăruit un băiețel, Vlad a simțit o amorțeală a părții stângi a capului și senzație de greață. În urma unui consult neurologic și al unui RMN efectuat la București, s-a constat că suporterul nostru, care a fost nelipsit de pe garduri în momentele în care Politehnica își purta fanii pe culmi înalte, are o problemă gravă de sănătate la nivelul craniului, mai exact o tumoră a ventriculului 4.

Momentele ce au urmat sunt înduioșătoare și ne-au copleșit complet. Vă lăsăm pe dumneavoastră, doamnelor și domnilor, să citiți povestea impresionantă a ultrasului alb-violet:

Buna ziuă! Mă numesc Roman Vlad, am 35 ani și sunt unul din membrii celei mai vechi brigăzi din Timișoara și din țară. Masseria este casa, familia și viața mea.

Eram în sfârșit împlinit. După lungi încercări soția mea mi-a dăruit un fiu care avea 4 luni atunci când în urma unui consult neurologic am constatat că nu sunt bine. Aveam o amorteală a părții stângi a capului, senzație de greață și totul se învartea în jurul meu la trezire. Dimineața însă nu credeam că e ceva atât de grav. Neurologul mi-a recomandat un RMN de urgență și am decis să îl fac la București contra cost, să nu mai aștept 3 luni. Acolo, imagista a întrerupt brusc scanarea și mi-a introdus o substanță de contrast. La final a zis așa: aveți o tumoră a ventriculului 4. Mergeți de urgență la un neurochirurg.

Pe repede înainte am ajuns la 4 neurochirurgi. Toți au spus ”e de operat acum însă după operație veți rămâne cu sechele: gastrostomă, traheostomă, nu o să vorbiți sau nu o să mergeți câteva luni bune”. Dr. Ciubotaru, neurochirurgul ales de mine pentru operație, a fost chiar cel mai pesimist deoarece tumora fiind între trunchiul cerebral și cerebel putea să îmi curme viața în timpul operației dacă ar fi invadat trunchiul cerebral unde se află toți centrii nervoși! Însă el a fost foarte atent la tot CD-ul pus pe un calculator. Aveam impresia că face operația în minte în momentele acelea lungi în care tăcea.

Am cerut un răgaz de o săptămână să îmi mai văd copilul care a rămas acasă la Hunedoara. După o săptămână am revenit si eram gata pentru orice avea să se întâmple cu mine și cu viata mea. După o săptămână a urmat operatia care a durat 4 ore iar la final tumora din ventriculul 4 a fost îndepărtată total. Au urmat zile grele de stat numai în pat cu perfuzii și ochii mai mult închiși, însă marile sechele nu au rămas.

Am fost pozitiv, totul mergea bine până când am început din nou să am grețuri puternice, am vomit și într-o seară mi s-a rupt cusătura și a țâșnit mult lichid cefalorahidian din cap, am fost cusut de urgență, pe viu … alt RMN, alte investigații, diagnostic: chist cu lichid cefalorahidian, fistulă … apoi două săptămâni de puncții zilnice în coloană și stat numai în pat. În total cinci săptămâni de spitalizare, acum sunt acasă dar cu fire încă în cap și atent monitorizat să pot ajunge cât mai repede la spital dacă e nevoie.

Încă sper că mă voi face bine, diagnosticul anatomopatologic al tumorii pare să fie de cel mai ușor grad și nu sper că va avea recidive, nu trebuie să fac chimio sau radioterapie însă viața mea e total dată peste cap. Nu pot să îmi întrețin familia pentru alte câteva luni bune, abia mă plimb prin casă, pijamaua și pansamentele sunt cele mai appropriate de mine dar abia aștept să îmi revăd soția și copilul!

Multumesc din inimă ,al vostru etern suporter ultras alb-violet!”

Deoarece nu putem să rămânem pasivi în această situație, noi, Politehnica Timișoara, în urma unor eforturi imense, dorim să oferim spre licitație o minge de fotbal semnată de legendarul antrenor Arsene Wenger.

Prin intermediul prietenilor de la UNESCO Football for World Heritage l-am contactat pe tehnicianul care a scris istorie pe banca clubului englez Arsenal Londra, iar, spre bucuria noastră, marele Arsene Wenger a fost de acord să ne ofere o minge semnată de dânsul. Banii obținuți în urma prezentei licitații vor fi împărțiți 50-50% între suporterul polist Vlad Roman și inițiativele UNESCO Football for World Heritage.

În continuare vă prezentăm persoana care a fost intermediară între clubul nostru și Arsene Wenger, Alteța Sa Prințesa Rani Vanouska Modely:

Alteța Sa, Prințesa Rani Vanouska Modely (cunoscută sub numele francez ca Vanessa Modely), a arătat întregii lumi cum se poate exercita influența unei prințese din zilele noastre. Născută fiind într-o familie indo-europeană însemnată, și-a început cariera ca și top model la o vârstă fragedă la instituții de renume mondial. A devenit ambasador al bunăvoinței, fiind fost consultant special al Președinției Comisiei Naționale a UNESCO și Președinte Delegat al Franței la UNESCO. Încă de pe atunci, ea și-a folosit celebritatea pentru a reprezenta cauze umanitare și de apărare a drepturilor omului în acțiuni de peste hotare sub sceptrul Națiunilor Unite. Dumneaei a inițiat candidatura fotbalului la postura de moștenire culturală globală a UNESCO, crezând în puternicul impact al fotbalului în rolul său de a uni oamenii din toate țările în același scop comun: pacea.

A primit în acest sens susținerea a șefi de state, familii regale, stele ale fotbalului și a multora dintre personalitățile lumii. Este de asemenea considerată un simbol în lumea modei.

Funcția oficială a dumneaei este de a implementa principiile stipulate de către Națiunile Unite la New York în Decembrie 2015 care să ducă la promovarea păcii în societatea civilă. Misiunea sa este de a pune împreună, sub aceeași umbrelă, toate statele iar, prin parteneriate, de a face același lucru cu publicul general, cu simbolurile culturii, sportului, clasei economice și politice precum și de a facilita un dialog internațional între forurile UNESCO și Națiunile Unite.

 

Care este moștenirea culturală a UNESCO ?

Football World Heritage (Moștenirea fotbalistică mondială, FWH) a UNESCO este o organizație care are rolul de a promova, restaura, conserva și crea o moștenire prin prisma fotbalului de la nivel mondial pentru generațiile viitoare.

Fotbalul este un bun universal. Este un cult, în fiecare dintre națiunile lumii, fără a ține cont de rasă, naționalitate, culoarea pielii, cultură, apartenență sexuală, religioasă, socială, fizică sau mentală.

Principalul obiectiv al FWH din cadrul UNESCO este de a integra fotbalul ca și parte a moștenirii culturale intangibile a Unesco la nivel global. FWH din cadrul UNESCO susține pacea, în speranța că fotbalul poate face această lume mai bună, prin

• Susținerea tinerilor
• Promovarea educației, științei și culturii
• Respectarea mediului înconjurător
• Apărarea păcii și a drepturilor omului
• Inovația continuă
• Comportamentul cetățenesc responsabil

Cum pot ajuta? Cum licitez?

Persoana care va câștiga licitația primește în schimb mingea semnată de antrenorul francez Arsene Wenger și un fular din partea Politehnicii Timișoara.

Licitația va avea loc în perioada 06 ianuarie – 15 ianuarie 2020 (ora 17:00), începe de la suma de 1.500 RON și se va desfășura prin următoarele mijloace:
• comentarii la postare pe rețelele de socializare (facebook, instagram, twitter);
• mesaj privat pe rețelele de socializare (facebook, instagram, twitter);
• email la contact@sspolitehnica.ro;
• postare pe forumul Druckeria: www.forum.druckeria.ro;
• donații extra pot fi efectuate și prin transfer bancar – Beneficiar: Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria”, cont IBAN: RO76RZBR0000060012312108 – vă rugăm să menţionaţi „pentru Vlad”.

Politehnica – echipa comunității