De-a lungul anilor, Politehnica Timișoara s-a dedicat comunității locale prin acțiuni menite să ajute și să amelioreze traiul de viață al celor suferinzi și lipsiți de soartă.

Suntem un club diferit, susținem și răspundem pozitiv de fiecare dată inițiativelor sociale întreprinse de diverse cluburi sau organizații, și dorim să reamintim cu deosebită plăcere câteva proiecte sociale:

Acțiunile de Crăciun care au acoperit o marte parte a regiunii Banat, ajutând prin materiale și alimente familii care trăiesc în condiții insalubre și greu de imaginat;

• „Sub cerul liber” – evenimentul unic din România care este destinat persoanelor fără adăpost;

• „Împreună pentru Timişoara” – meci caritabil de rugby, fotbal şi football tag, între Politehnica Timișoara și echipa de rugby a orașului nostru, la vremea respectivă denumită RCM Timișoara. Acest eveniment s-a derulat în vederea strângerii de fonduri pentru înfiinţarea Centrului de Zi „Copii şi Zâne”, de care vor beneficia micuţii cu tulburări din spectrul autismului, sindromului Down sau a altor dificultăţi de adaptare;

• „Pentru Sergiu Iorgovan” – eveniment pentru fostul atacant al clubului nostru care a suferit în anii trecuți de o boală gravă. Politehnica Timișoara, Druckeria, Peluza Sud Timișoara, CFR Timişoara, Liberty Salonta și mulți alți fotbaliști au contribuit financiar la turneul organizat de clubul nostru în sala „Constantin Jude” în anul 2015;

• suntem singurul club de fotbal din România care participă în fiecare sezon la CAFE Week of Action (Centre for Access to Football in Europe). CAFFE este o organizație din Marea Britanie care militează pentru accesul persoanelor cu dizabilități pe stadioanele de fotbal, iar anual, timp de o săptămână, unește cluburile de fotbal care răspund pozitiv la această acțiune, răspândind necesitatea persoanelor defavorizate din punct de vedere fizic sau mental de a participa la meciurile de fotbal (Politehnica se enumără printre Juventus, Bayern Munchen sau Dinamo Kiev);

• „Împreună pentru Kassandra” a fost un eveniment caritabil care a avut ca principal scop strângerea de fonduri financiare pentru operațiile pe care le-a suferit Kassandra Rotariu, fiica fostului jucător al clubului nostru.

Regulamentul acțiunii sociale

În următoarele săptâmâni, la inițiativa departamentului de social-media din cadrul clubului nostru, vom organiza o serie de licitații (fiecare licitație se va desfășura pe parcusul a 4-5 zile) cu tricourile anumitor jucători din cadrul lotului nostru. Banii câștigați în urma licitațiilor vor fi redirecționați în totalitate către persoane suferinde și ONG-uri care au ca principală activitate ajutorarea persoanelor cu handicap.

Cum pot ajuta? Cum licitez?

Persoana care va câștiga licitația, primește în schimb tricoul jucătorului polist semnat și cu un mesaj de mulțumire personalizat.

Licitația se va desfășura prin următoarele mijloace:

• comentarii la postare pe rețelele de socializare (facebook, instagram, twitter);

• mesaj privat pe rețelele de socializare (facebook, instagram, twitter);

• email la contact@sspolitehnica.ro;

• postare pe forumul Druckeria: www.forum.druckeria.ro.

Prima persoană beneficiară acestei serii de licitații: Andrei Heinrich Gerber

©️ Politehnica Timișoara

Andrei Heinrich Gerber, tânărul în vârstă de 30 de ani, este un fan înfocat al Politehnicii Timișoara și un susținător aprig al proiectului nostru.

În ciuda dizabilității locomotorii de care suferă și a faptului că este o persoană dependentă de scaun rulant, a fost și este în continuare prezent la foarte multe meciuri de acasă, chiar și în deplasare. Inevitabil l-ați văzut alături de mama lui la meciuri pe pista stadionului „Știința” sau „Dan Păltinișanu”, îmbrăcat în tricoul alb-violet, și, mai mult ca sigur, pentru o clipă v-ați manifestat considerația față de devotamentul lui.

Pentru susținerea de care avem parte din partea lui Andrei, Politehnica Timișoara a decis ca din 2 octombrie 2019 până 6 octombrie 2019 (ora 17:00), tricoul cu numărul 13 al lui Cristian Scutaru să fie scos la licitație pentru Andrei.