În urmă cu aproximativ două luni clubul nostru a demarat o serie de licitații caritabile intitulată „Politehnica – echipa comunității”. Demersul a pornit la propunerea departamentului de social-media și este un real succes.

Ideea principală a fost de a ajuta atât suporterii poliști din #familiaviolet care au probleme de sănătate și întâmpină greutăți financiare, cât și fundațiile caritabile care militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. Până în prezent au avut loc trei licitații, iar în continuare vă prezentăm cu satisfacție succesul lor.

  1. Andrei Heinrich Gerber – suporterul nostru alb și violet în vârstă de 30 de ani, imobilizat în permanență într-un scaun rulant, este prezent la toate meciurile noastre de pe teren propriu și de-a lungul anilor ne-a susținut alături de mama lui în ploaie, vânt, caniculă, pe pista stadionului. Inevitabil grupul care formează departamentul de social-media din cadrul Politehnicii Timișoara a decis ca Andrei să fie primul beneficar al acestei serii de licitații. Tricoul fundașului nostru central Cristian Scutaru a fost adjudecat de Vicențiu Eustache Ciocâldău la prețul de 300 lire sterline. Menționăm că druckerul stabilit în Anglia a decis ca tricoul lui “Scuti” care i se cuvenea să îi fie oferit cu semnătura de rigoare destinatarului licitației, Andrei Gerber Heinrich.
  2. Fundația „Pentru Voi” – reprezintă organizația care militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și totodată fundația care vede și ajută oamenii din spatele etichetei „”handicapați și debili mintali”. Tricoul cu numărul 14 purtat de căpitanul nostru Ioan Mera a fost revendicat de către Daniel Georges în schimbul sumei de 1.600 RON, sumă care a fost redirecționată în totalitate Fundației “Pentru Voi”.
  3. Zlatan Nicolin – este un copil polist care are probleme grave de sănătate și necesită un tratament medical foarte costisitor în străinătate. Întrucât povestea micului Zlatan ne-a impresionat și datorită faptului că familia Nicolin ne susține prin pasiune și devotament, noi, Politehnica Timișoara, am decis ca efortul nostru să fie unul substanțial, iar prin intermediul unor suporteri ai Borussiei Mönchengladbach am luat legătura cu Ianis Hagi care a fost încântat de inițiativa noastră și a fost de acord să ne ofere tricoul lui de la KRC Genk pentru licitație. Tricoul a fost adjudecat de SC VALDAS BUILDING SRL în schimbul sumei de 6.500 lei. De menționat că până la finalul licitației s-a strâns extra prin toate variantele posibile de donații (licitație virament bancar, numerar, paypal) peste 15.000 RON.

Vladimir Neag – beneficiarul acestei serii de licitații

© Politehnica Timișoara

În rândurile ce urmează vă prezentăm povestea tristă a micului Vladimir care de la o vârstă fragedă se luptă pentru propria viață. Mesajul părinților este devastator:

„Bună ziua. Suntem Andreea și Mihai, părinții eroului nostru Vladimir Ioan, un băiețel minunat care a venit pe lume în 8 octombrie 2019, perfect sănătos și care ne-a bucurat inimile. Din nefericire a ajuns mai repede decât ar fi trebuit să lupte pentru ceea ce de drept îi aparține, sănătatea și integritatea fizică. La 10 zile a contractat printr-o injecție o bacterie intraspitalicească, care a escaladat rapid la septicemie și complicații majore la nivelul piciorului și a șoldului. Au urmat 40 zile de spitalizare în România și în Ungaria, administrare succesivă a 4 antibiotice foarte puternice, zeci de branule și cateter venos central, o intervenție chirurgicală, 14 zile tub de dren, gipsarea picioruțelor și a soldului, radiografii, ecografii și RMN și altele.. Și lupta este abia la început. Urmează o nouă internare, investigații și intervenție chirurgicală pentru curățarea zonei afectate a piciorului, repararea șoldului luxat și a capului femural necrozat. Diagnosticul actual de osteoartrită septică/osteomielită este extrem de rar întâlnit la bebeluși, iar șansele pentru o recuperare bună se găsesc doar la clinici din afara țării, care impun costuri care pe noi nu ne-au găsit pregătiți… Mulțumim din suflet tuturor celor care s-au implicat până acum și vor să se implice în luptă alături de eroul nostru Vladimir!”

Precedentele trei licitații s-au bucurat de o notorietate la superlativ, iar pe acest considerent artistul polist din spatele paginii de facebook ColorS – Flavius Ivan ne-a contactat deoarece a vrut să contribuie cu un tablou la această acțiune. De comun acord am decis ca tema desenului să fie Revoluția din 1989, iar rezultatul finit al lucrării ne-a lăsat fără cuvinte, de-a dreptul impresionant!

Menționăm că membrii Peluzei Sud Timișoara au afișat un mesaj de susținere pentru Vladimir în deplasarea de la Cluj-Napoca deoarece tatăl acestuia face parte din galeria alb-violetă și din una din grupările care susțin în mod activ naționala, Camarazii.

Tabloul are următoarele specificații:

  • titlul „RESPECT ’89”;
  • certificat de autenticitate;
  • numele artistului: Flavius Ivan;
  • tehnică folosită: creion pe carton;
  • dimensiune: 30 cm X40 cm;
  • semnătura artistului.

Cum pot ajuta? Cum licitez?

Persoana care va câștiga licitația, primește în schimb tabloul realizat de Flavius Ivan semnat și cu un mesaj de mulțumire personalizat din partea artistului pe fundal, în dreptul certificatului de autenticitate.

Licitația va avea loc în perioada 11 decembrie – 15 decembrie 2019 (ora 17:00), începe de la suma de 200 RON și se va desfășura prin următoarele mijloace:
• comentarii la postare pe rețelele de socializare (facebook, instagram, twitter);
• mesaj privat pe rețelele de socializare (facebook, instagram, twitter);
• email la contact@sspolitehnica.ro;
• postare pe forumul Druckeria: www.forum.druckeria.ro;
• donații extra pot fi efectuate și prin transfer bancar – Beneficiar: Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria”, cont IBAN: RO76RZBR0000060012312108 – vă rugăm să menţionaţi „pentru Vladimir”.

Politehnica – echipa comunității