Alb-violeţii au întâlnit în această seară pe arena „Ştiinţa”, în cel de-al doilea test al verii, o formaţie nou promovată recent în Liga a III-a. Politehnica Timişoara s-a impus cu 3-0 în faţa cărăşenilor de la Progresul Ezeriş prin golurile marcate de Mircea Axente (2) şi Ionuţ Coadă.

În continuare cu un lot de meci restrâns numeric, echipa noastră a început bine jocul cu ambiţioasa formaţie din Banatul Montan. Manea (min. 4) şi Mera (17) au semnat primele şanse de gol la poarta lui Birăescu. Oaspeţii au avut la rândul lor ocazii importante prin Săndescu (29), şut scos cu piciorul de Borbei, şi Chelu (33), care a reluat pe lângă poartă. Scorul a fost deschis în minutul 40 de Mircea Axente. Birăescu a respins penalty-ul executat de atacantul polist, dar acesta a urmărit mingea şi a înscris din apropiere. Lovitura de pedeapsă a fost obţinută de Ignea, care a fost faultat în careu de Zamfir.

La reluare elevii lui Tavi Benga şi-au mărit devreme avantajul. Ionuţ Coadă a înscris cu un şut plasat la colţul lung în minutul 56. Iar cu un sfert de oră înainte de final Axente a închis tabela după ce a recuperat o minge din picioarele unui adversar, a mai driblat un apărător şi a înscris cu un şut puternic în stânga portarului.

Următorul joc amical al Politehnicii va fi sâmbătă, 15 august, de la ora 11, tot pe arena „Ştiinţa”, cu CSU „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (Locul 2 în L4 Alba).

Politehnica Timişoara: Borbei (46, Murariu) – Sofran (46, D. Radu), Scutaru, Mera (67, Mocanu), S. Popovici (86, M. Mircea) – Coadă, Codrea – Munteanu (67, Lolea), Ignea (81, D. Bot), Manea (55, Trip) – Axente. Antrenor: Octavian Benga.

Progresul Ezeriș: Birăescu – Ciurea, Cheda, Zamfir (76, Rusnac), Marius Musteța (87, Chelu) – Săndescu, Drăgoi – Chelu (46, Merian), Rusnac (46, Kawagoe), Marian Musteța – Popa (69, Simion). Antrenor: Adrian Enășescu.

„Am întâlnit astăzi un adversar bun, o să fie o echipă bună de Divizia C, cu mulţi jucători de calitate, cu ritm de joc. Se vede că au disputat meciuri oficiale. E o echipă care ne-a pus şi în dificultate în câteva momente, noi încă suntem în urmă cu pregătirea fizică, se vede că nu am avut continuitate. Au fost întreruperi în pregătirea echipei în ultimul timp. Unii jucători sunt la un nivel mai ridicat, alţii mai jos. Sperăm să revină de mâine şi ceilalţi, să ne antrenăm în grup, căci încet încet se apropie începerea campionatului şi mai avem mult de muncă. Per total sunt mulţumit de efortul jucătorilor. Poate în unele momente le-am cerut prea mult, dar îi felicit pentru că sunt şi jucători care au jucat 90 de minute, neavând alte soluţii. Chiar dacă în unele momente au fost neinspiraţi, o punem pe seama întâmplărilor nefericite din ultima perioadă. Cu siguranţă vor deveni mai buni de la zi la zi, de la săptămână la săptămână”, a declarat Octavian Benga la finalul întâlnirii.

Clubul nostru încă aşteaptă rezultatele ultimelor testări ale jucătorilor care au fost depistaţi pozitiv (B. Vasile, M. Contra şi Vidrăsan). Antrenorul Politehnicii a vorbit cu această ocazie şi despre condiţiile grele de lucru pentru sportivi în continuare: „Încă aşteptăm rezultatele testărilor, am impresia că facem parte din legenda lui Sisif, adică în fiecare săptămână avem un bolovan pe care îl urcăm pe un deal şi iarăşi se rostogoleşte bolovanul. Nu putem să lucrăm la parametri normali. Şi legile sunt foarte ciudate sau se judecă diferit de către DSP-uri. Avem jucători care au stat 21 de zile în izolare şi ei sunt sănătoşi… Aşteptăm să ne înmulţim la antrenamente. E dificil să lucrezi cu un număr aşa de mic de jucători, e un risc de accidentări pe viitor. Cei din lumea sportului ar trebui puţin să fim mai relaxaţi, pentru că ni se impun nişte măsuri drastice şi nu ne facem munca cum trebuie. În alte locuri văd că oamenii merg la fabrică, la ştrand sunt 2.000 de oameni, în piaţă lumea e buluc… iar noi la fotbal nu ne putem antrena şi stăm cu săptămânile în izolare”.

Mai multe fotografii de la jocul de azi vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook.