Politehnica a avut parte de o nouă seară importantă pe „Dan Păltinişanu”. A fost nevoie de prelungiri pentru a se decide echipa care merge în semifinale. Cu scor alb la capătul timpului regulamentar, încheiat de echipa noastră în inferioritate numerică după eliminarea lui Tavi Ursu, precum şi la finele reprizelor suplimentare de prelungiri, soarta calificării a fost tranşată la lovituri de departajare. Prim-divizionara FC Argeş a fost mai exactă de la punctul cu var şi s-a impus cu 5-4.

Apropierea sărbătorii Centenarului a adus un echipament nou pentru băieţii noştri. Tricourile cu dungi alb-negre orizontale au fost purtate în premieră în cinstea începuturilor Politehnicii.

Jocul a debutat cu poliştii montaţi mai mult în defensivă. Raynov a avut după câteva minute şansa unui şut din careu, dar a reluat mult peste buturi. După o perioadă de tatonare, alb-violeţii au urcat mai mult în terenul advers şi Oanea (min. 22) a semnat prima şansă importantă, cu un şut din afara careului, respins de F. Croitoru. Peste două minute, Raynov a trimis slab din poziţie bună, tot din interiorul careului după o centrare. Apoi imediat la poarta cealaltă Lazăr l-a copiat după o lovitură de colţ întâmpinată cu urale de public. Peste alte patru minute s-a consemnat cea mai mare ocazie a primei părţi, când Păduraru a respins lovitura de cap trimisă de Said Ahmed din apropiere. La împlinirea unei jumătăţi de oră Ursu putea sparge gheaţa pentru echipa noastră. Plecat de la limita ofsaidului însă, voleul său a fost prea moale pentru a-l păcăli pe portarul argeşenilor.

Repriza secundă nu a început cu o veste bună pentru elevii lui Nicolae Croitoru, Cristi Scutaru fiind înlocuit cu Bocşan din cauza unei accidentări. Au urmat minute fără ocazii importante, până la şansele lui Said Ahmed (69). Acesta a trimis în plasă după o minge scăpată de Păduraru, dar s-a acordat fault la portar după ce goalkeeperul nostru a avut a doua intervenţie. Apoi acelaşi Said a reluat de puţin pe lângă poartă cu capul dintr-o centrare din banda dreaptă. Echipa noastră a rezistat bine şi a avut oportunităţi de contraatac, dar în minutul 90, la o fază în terenul advers Octavian Ursu a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost prin urmare eliminat, considerându-se că a intrat mai dur la Tofan. Jocul nu a fost decis după cele 90 de minute clasice şi s-a intrat astfel în reprizele de prelungiri.

Reprizele „extra” au început bine pentru Politehnica, Zaluschi trimiţând un şut bun, respins greu de Flavius Croitoru peste buturi în minutul 92. Apoi echipa noastră a fost mai mult masată în propriul teren, dar a rezistat admirabil până la finalul secvenţelor suplimentare de joc şi astfel s-a ajuns la „loteria” loviturilor de departajare. Un singur jucător a ratat la penalty-uri, Claudiu Pamfile având ghinion, căci execuţia sa a lovit bara. Politehnica a părăsit Cupa după un parcurs frumos şi având mereu susţinerea unui public superb. Urmează sâmbătă duelul pe puncte cu Astra, la Giurgiu!

Lovituri de departajare:

1-0 Zaluschi; 1-1 Latovlevici;

ratare Pamfile; 1-2 Işfan;

2-2 Lazăr; 2-3 Arias;

3-3 Bocşan; 3-4 Viana;

4-4 Bîrnoi; 4-5 Fatai.

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru (53, Bocşan), Pamfile – D. Andrei (59, Bîrnoi), Ignea (106, D. Radu), Lazăr, Oanea (87, Zaluschi) – Ursu, Gerbi. Pe bancă: Murariu – Haţegan, D. Olariu. Antrenor: Nicolae Croitoru

FC Argeş: F. Croitoru – Telcean (46, Tofan), Piţian (94, Joao Miguel), Boldor, Latovlevici – Viana, Mezza Colli (cpt.) – Raynov, Teles (46, Arias), Palic (46, Işfan) – Ahmed (75, Fatai). Pe bancă: Greab – Muşat, I. Şerban, Honciu. Antrenor: Andrei Prepeliţă.