Emanuel Titus Ilieşi / Mediafax Foto

După o săptămână istovitoare, dominată de „drumeția” de la Suceava, din runda intermediară, Politehnica se întoarce pe „Știința”. Duminică, de la ora 14:00, alb-violeții vor primi vizita unei formații aflate pe val, Luceafărul Oradea. Bihorenii, deși se află încă în zona retrogradării, au înregistrat trei victorii în ultimele trei partide. Antrenorul timișorenilor, Bogdan Andone, speră ca jucătorii săi să se recupereze din punct de vedere fizic până la ora jocului și să lupte cu determinare pentru trei puncte extrem de importante.

„Ne așteaptă un joc extrem de dificil. Întâlnim o echipă care e în revenire de formă, având trei victorii în ultimele trei partide, și care dispune de jucători de calitate. Noi venim după această drumeție de la Suceava, după 13-14 ore pe drum, cu o noapte nedormită. Sper ca băieții să se recupereze până la ora jocului, iar cei care vor fi apți 100% vor și evolua”, a afirmat Bogdan Andone.

Partida a fost mutată cu o zi față de programarea inițială, Politehnica beneficiind de o hotărâre a Comitetului Executiv al FRF, care le permite echipelor care au avut deplasări lungi la mijloc de săptămână să amâne jocul din weekend cu 24 de ore.

„E important că avem o zi în plus, după o noapte nedormită, după efortul unui meci pe un teren greu. Practic, noi de două săptămâni nu am mai făcut un antrenament normal. Tot timpul echipa a fost împărțită, cu un grup care făcea refacere, iar cei care nu jucaseră sau intraseră mai puține minute făceau antrenament. Astăzi e la fel… E greu să îi aduci pe jucători la o formă fizică cât mai bună, în acest ritm, cu meciuri din trei în trei zile. Sper ca de săptămâna viitoare să reușim să ne reglăm până la meciul cu Ripensia. E important să avem o atitudine bună, determinare și să câștigăm cele trei puncte în meciul cu Luceafărul”, a mai spus Andone.

Tehnicianul polist nu se va putea baza pe doi dintre cei mai importanți jucători ai echipei, Radu Motreanu și Deian Sorescu, ambii suspendați pentru cumul de cartonașe galbene. „Voi vedea până la ora jocului cu cine voi începe… Avem suficienți jucători U21. La Suceava am jucat cu cinci în primul 11. Legat de atac, avem mai multe soluții. Putem juca cu un vârf, două sau cu niciunul”, a mai spus Andone.

Pentru antrenorul Politehnicii, meciul cu Luceafărul va prilejui o reîntâlnire de suflet cu omologul său, Cristian Dulca. Cei doi au fost colegi la Rapid București în urmă cu două decenii, reușind să câștige împreună titlul în sezonul 1998/1999.

„Va fi o revedere plăcută, pentru că nu ne-am mai întâlnit de mult timp. Am o relație foarte bună cu Cristi, am fost colegi într-o perioadă foarte bună a Rapidului. Va fi o bucurie, dar pe parcursul celor 90 de minute vom fi dușmani, cu ghilimelele de rigoare. Prietenia va fi înainte și după meci”, a afirmat Bogdan Andone.

Partida Politehnica Timișoara – Luceafărul Oradea va avea loc duminică, de la ora 14:00, pe arena „Știința”, și nu va fi televizată.