Politehnica Timișoara se pregătește de reîntâlnirea cu concitadina Ripensia. Cele două formații s-au duelat în trecut în Cupa României și eșalonul al patrulea, iar sâmbătă se vor întâlni pentru prima oară la nivelul eșalonului secund. Partida se desfășoară pe micuța arenă din Ciarda Roșie, ale cărei dimensiuni limitează din start posibilitatea unui public foarte numeros. Cu toate acestea, antrenorul Bogdan Andone își propune o nouă victorie, mai ales că echipa traversează o formă bună în această parte a campionatului.

„E un meci important pentru noi. Contează foarte mult să avem continuitate în evoluții și rezultate. Îmi doresc ca sâmbătă să facem un meci bun și să câștigăm toate cele trei puncte puse în joc”, a declarat Andone.

Gazdele de la Ripensia au decis să organizeze această partidă pe arena proprie din Ciarda Roșie, deși meciul cu UTA, din runda intermediară, l-au disputat pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Tehnicianul polist regretă că un derby al orașului nu se va disputa pe cea mai încăpătoare arenă a urbei.

„Nu e treaba noastră, pentru că, până la urmă, noi suntem echipa oaspete. Sincer, eu ca antrenor sau iubitor de fotbal mi-aș fi dorit ca meciul să se desfășoare pe stadionul mare. Cum am spus tot timpul, fotbalul este pentru suporteri, iar uneori e bine să îți sacrifici interesul propriu pentru un spectacol fotbalistic”, a afirmat Andone.

Ripensia a avut un început bun de campionat, însă apoi a intrat într-un con de umbră în ceea ce privește rezultatele. Formația roș-galbenă vine după nouă meciuri la rând fără victorie. Interesant e că de la numirea ca antrenor principal a lui Radu Suciu, echipa nu a mai pierdut, însă a obținut patru remize, toate la același scor, 1-1.

„E o echipă bine organizată, cu doi-trei jucători care fac diferența. Cum am spus tot timpul, noi avem filosofia noastră de joc. Nu jucăm în funcție de adversar, ci după cum știm noi că trebuie să jucăm. Dacă vom juca așa cum ne-am stabilit, cu siguranță vom câștiga meciul”, a declarat Bogdan Andone.

După o perioadă încărcată de deplasări lungi, următoarele săptămâni vor fi mai liniștite din acest punct de vedere. După jocul cu Ripensia, urmează alte două partide pe teren propriu, cu ASA Târgu Mureș și Dacia Unirea Brăila.

„E bine că avem cicluri săptămânale normale. Luăm meci cu meci, încercăm să scoatem maximum din meciul care urmează, în acest caz fiind cel cu Ripensia. Nu ne gândim la vreun pachet de puncte, ci strict la primul meci. Echipa este în obiectiv, iar poate cu puțină atenție eram chiar mai sus decât s-ar fi așteptat multă lume”, a conchis Bogdan Andone.

Pentru meciul de sâmbătă, alb-violeții nu vor conta pe mijlocașul Adrian Poparadu, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Partida Ripensia Timișoara – Politehnica Timișoara, din cadrul etapei a 18-a a Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena din Ciarda Roșie. Meciul nu va fi televizat.