La începutul săptămânii, fotbaliștii Politehnicii Timișoara au încheiat stagiul de pregătire centralizată. Echipa a revenit ieri pe Bega, iar astăzi elevii lui Cosmin Petruescu beneficiază de prima zi liberă de la reunirea lotului. Până la startul noului sezon, pregătirile vor continua pe plan local.

Cosmin Petruescu a tras concluziile celor zece zile petrecute de alb-violeți în Țara Hațegului, declarându-se mulțumit de toate aspectele, de la condiții până a gradul de implicare al jucătorilor.

„A fost un cantonament foarte reușit, din toate punctele de vedere. Atât organizatoric, administrativ, dar mai ales sportiv. Dacă mai punem la socoteală faptul că nu am avut parte de nicio accidentare majoră în această perioadă, plus faptul că Lazea e din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic, putem considera acest stagiu ca fiind o reușită. Sunt mulțumit de modul în care s-au implicat băieții în toată această perioadă, nu doar în cea a cantonamentului, ci de când am început să lucrăm împreună. Sper ca într-un timp cât mai scurt să ne putem cunoaște cât mai bine, iar băieții să înțeleagă și să accepte cât mai repede idelile de joc pe care încercăm să le implementăm. A fost o perioadă în care am pus foarte mare accent pe pregătirea fizică și tactică. Sunt mulțumit de ceea ce am realizat în cantonament, de condițiile oferite și, cum spuneam, de implicarea tuturor jucătorilor. Chiar am rămas plăcut surprins de motivația și plăcerea de a se antrena a jucătorilor cu experiență, care au activat în eșaloanele superioare, dar și de dorința de afirmare a celor tineri”, a declarat Petruescu.

Cele două săptămâni și jumătate rămase până la ridicarea cortinei în sezonul 2018/2019 vor fi dedicate omogenizării lotului, în care, până în momentul de față, se regăsesc 12 jucători noi față de ediția trecută de campionat.

„Avem unele probleme de omogenizare a lotului, dar mă bucur că a rămas și o parte a jucătorilor din sezonul trecut. Cu siguranță, ei îi vor ajuta pe cei nou veniți să se integreze cât mai repede. Ne rămâne ca, în următoarea perioadă, să lucrăm la consolidarea relațiilor de joc, pentru că, din punct de vedere fizic, cred că stăm foarte bine”, a mai punctat Petruescu.

La finele acestei săptămâni, Politehnica are programate două jocuri amicale, ambele pe „Știința”. Vineri, de la ora 18:00, alb-violeții vor întâlni CSM Școlar Reșița, iar sâmbătă, de la aceeași oră, se vor duela cu Progresul Spartac București, într-un meci aniversar, care marchează cei 60 de ani scurși de la prima Cupă a României cucerită de Știința.