Politehnica Timișoara a disputat astăzi un amical împotriva tinerilor de la Centrul Național de Pregătire din Timișoara. Al cincilea joc-școală împotriva „tricolorilor” lui Cristian Petcu din această toamnă a fost pierdut cu 3-2 de alb-violeți. De menționat că jocul s-a desfășurat pe durata a trei reprize, primele două de câte 30 de minute, iar ultima de 60 de minute.

Tinerii de la CNP au avut avans de două goluri pe „Știința”, punctând câte o dată în cele două reprize scurte. În minutul 24, scorul a fost deschis de Pițigoi, care a fructificat pasa primită de la Gâdea. Apoi, în minutul 57, rolurile s-au inversat, Gâdea punctând din situație de unu contra unu cu Munteanu, după ce a fost lansat de Pițigoi.

Politehnica a restabilit rapid egalitatea, la începutul celei de-a treia reprize. Ambele reușite au fost semnate de Gelu Velici, în minutele 63 și 70. În cele din urmă, golul victoriei pentru CNP a venit în minutul 102, atunci când Șimăndan a scuturat plasa porții în care intrase Murariu.

Politehnica Timișoara (antrenor Cosmin Petruescu): D. Munteanu – Bilia, Szasz, Coadă, Cherecheș – Plămadă, Ignea, Miholca, Ghinescu – C. Popescu, Istrătescu. Au intrat pe parcurs Murariu – Nicolescu, Cojocaru, Bozian, Vidrăsan, Velici, Bedea, Jurj, Schieb, Lazea.
CNP Timișoara (antrenor Cristian Petcu): Pădure – Andreica, Goța, Stoianovici, Popa – Coroiu, Pop, Trip, Șimăndan – Gâdea, Pițigoi. Au mai intrat pe parcurs Matenciuc – Firca, Mițuică, Lazăr, Kecskes, Bănceanu, Cin.

La cald…

„Pentru mine, toate întâlnirile cu cei de la CNP au constituit meciuri de pregătire. Având în vedere că am avut la dispoziție o perioadă mai lungă pentru a pregăti meciul de la Clinceni, am considerat oportun să disputăm acest meci, în compania celor de la «Centru», cărora țin să le mulțumesc și de această dată pentru amabilitatea cu care au răspuns invitației noastre. Am încercat să acord minute tuturor jucătorilor, firește, mai multe celor care au evoluat mai puțin și mai puține celor care au jucat mai des în meciurile oficiale. Una peste alta, continuăm să ne facem o imagine cât mai aproape de cea reală în ceea ce privește fiecare jucător în parte. Rezultatul trece în plan secund, chiar dacă, așa cum am mai spus, nu pot să fiu mulțumit atunci când pierdem, nici măcar în aceste meciuri de pregătire. În mare parte, sunt mulțumit de obiectivele pe care le-am avut azi, unul dintre ele fiind și acela de a-i face să-și recapete, treptat, ritmul de joc pe cei care au fost accidentați. Mă refer în primul rând la Schieb, care vine și el după o perioadă mai lungă de pauză. Mă bucur pentru Jurj, în special pentru convocarea pe care a primit-o la turneul din Bulgaria, era normal să aibă și el minute. Mă bucur și pentru ceilalți jucători, pentru portarul Dalin Munteanu, care până acum nu a apărat în meciurile oficiale. În același timp, era normal să nu-i neglijăm nici pe cei care au evoluat mai mult în jocurile oficiale, era normal ca și ei să-și facă antrenamentul din punct de vedere fizic”. (Cosmin Petruescu, antrenor Politehnica)

„Din păcate, am pierdut acest test. Personal, pentru mine a fost ceva mai greu, pentru că am revenit după o accidentare, dar a fost un antrenament bun până la urmă și nu luăm în considerare rezultatul. Important este meciul care va urma, cel de la Clinceni. Fizic mă simt mai bine, chiar dacă, așa cum spuneam, pentru mine astăzi a fost mai greu. Sper să îmi revin în totalitate și să fie totul bine. Am avut ghinion în această toamnă, dar privesc partea plină a paharului, faptul că mi-am revenit. Nu-mi rămâne acum decât să îmi văd în continuare de treabă”. (Marvin Schieb, mijlocaș Politehnica)

„A fost un test foarte bun, noi am încercat să ne facem antrenamentul, dar e păcat de rezultat. Nu cred însă că scorul final de astăzi contează, pentru că gândurile noastre sunt la meciul de sâmbătă, de la Clinceni, care e mult mai important. Moral ne este un pic mai greu, după ceea ce s-a întâmplat în meciul cu UTA, dar sperăm să venim cu cele trei puncte de la Clinceni. Vin jocurile cu Academica și Snagov, le-am urmărit cu atenție, sunt două echipe foarte bune, dar sperăm ca noi să reușim prestații bune în cele două partide”.(Dragoș Cojocaru, fundaș Politehnica Timișoara)

***

Următorul joc oficial al Politehnicii va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, pe terenul Academicii Clinceni. În altă ordine de idei, meciul din etapa a 16-a, de pe teren propriu, cu Sportul Snagov, a fost programat pentru luni, 12 noiembrie, de la ora 18.00.