Politehnica Timișoara a pornit spre Târgoviște, acolo unde mâine va înfrunta Chindia, una dintre formațiile care au început sezonul cu gândul la promovare. După două runde, formația dâmbovițeană are un singur punct acumulat, în vreme ce alb-violeții lui Bogdan Andone au agonisit maximum posibil, prin victoriile cu Dacia Unirea Brăila și FC Argeș.

Chindia Târgoviște și Politehnica Timișoara abordează partida de mâine, de pe stadionul „Eugen Popescu”, cu stări de spirit diferite. Gazdele, pregătite de Nicolae Croitoru, au început sezonul cu o înfrângere pe teren propriu, 0-1 în fața UTA-ei, iar în runda trecută s-au ales cu un punct din disputa de la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu, după un meci interzis cardiacilor. Chindia a condus cu 2-0, apoi gorjenii au marcat de trei ori consecutiv, pentru ca penaltiul transformat, în minutul 76, de Honciu să stabilească rezultatul final la 3-3.

De partea cealaltă, Politehnica face parte din plutonul fruntașelor după primele 180 de minute de joc, având punctaj maxim, la fel ca Ripensia, ASA Târgu Mureș și Hermannstadt. Și în cazul alb-violeților, runda trecută a însemnat un joc cu o întoarcere de scor, în compania nou-promovatei FC Argeș. Piteștenii au condus din minutul 13, prin golul lui Nilă, însă poliștii au revenit în joc odată cu autogolul căpitanului oaspeților, Cotigă, din minutul 41. Bădăuță a adus victoria pentru Politehnica, în minutul 56, dovedindu-se cel mai în formă fotbalist al echipei în acest început de sezon. Cu 3 goluri în primele două runde, „Bădă” se găsește pe a treia treaptă a podiumului golgheterilor acestui sezon, la egalitate cu brăileanul Costel Roșu și cu Ovidiu Tăncuțanu, de la Știința Miroslava. Primele două trepte sunt ocupate de ripensiștii Mediop (7 goluri) și Dumiter (4 goluri), care au luat însă un avans considerabil în urma acelui 16-0 cu Foresta, din runda inaugurală.

Cu excepția lui Alin Ignea, aflat încă în convalescență după accidentarea suferită în prima etapă, la Brăila, alb-violeții au lotul complet pentru disputa de lângă Turnul Chindiei. În meciul de mâine, sunt șanse mari ca antrenorul Bogdan Andone să apeleze la ultimul transferat, Adrian Poparadu. Mijlocașul sosit de la ACS Poli s-a aflat pe raportul de joc și la meciul cu FC Argeș, însă nu a fost utilizat.

Chindia a luat toate punctele în sezonul trecut

În precedenta ediție de campionat, formația din Târgoviște a câștigat ambele dispute cu Politehnica Timișoara. De altfel, în compania Chindiei, alb-violeții și-au marcat debutul în eșalonul secund, cu un meci de infarct pe „Dan Păltinișanu”. După primele 65 de minute de joc, dâmbovițenii conduceau cu 4-0 la Timișoara, grație „triplei” lui Cherchez, la care s-a adăugat o reușită a lui Neguț, însă alb-violeții au revenit pe final și s-au apropiat la o singură lungime, după punctele semnate de Blănaru (min. 67, 79) și Giuricici (min. 70). În final, Chindia s-a impus cu 4-3, deși timișorenii au avut câteva șanse de a smulge măcar un punct din această dispută în ultimele secvențe.

Returul de la Târgoviște s-a disputat pe o dată specială pentru întreaga suflare alb-violetă, la 4 decembrie, în ziua în care vechea Politehnica aniversa 95 de ani de la înființare. Chindia a stricat însă sărbătoarea poliștilor, prin victoria cu 2-0 repurtată în fața elevilor lui Sorin Brîndescu. Cristian Cherchez (12) și Alin Nisipeanu (63) au semnat punctele victoriei pentru formația lui Nicolae Croitoru.

Partida Chindia Târgoviște – Politehnica Timișoara, din cadrul rundei a 3-a a eșalonului secund, va avea loc mâine, de la ora 11:00, pe stadionul „Eugen Popescu”, și nu va fi televizată.