Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara dispută mâine al doilea meci consecutiv în zona Bucureștiului, tocmai în incinta bazei în care s-au pregătit în ultimele zile. Partida din etapa a 27-a a Ligii a II-a, cu CS Balotești în calitate de gazdă, se va desfășura la Centrul FRF din Buftea.

CS Balotești s-a regăsit în situația de a organiza două meciuri pe teren propriu în această săptămână, însă vremea potrivnică din ultima perioadă a afectat serios calitatea gazonului din micuța localitate ilfoveană. Trupa antrenată de Augustin Călin a disputat la Centrul FRF din Buftea meciul de miercuri, cu Dunărea Călărași (pierdut 1-2), și tot aici îl va disputa și pe cel de mâine, cu Politehnica Timișoara.

Alb-violeții sunt foarte familiarizați cu terenul din Buftea, ei pregătindu-se în incinta bazei construite de FRF în ultimele zile. De altfel, pe acest teren Politehnica a obținut una dintre victoriile importante din sezonul trecut, 2-0 cu Metalul Reșița (actuala Sportul Snagov). Se întâmpla la 11 martie 2017 și a venit grație golurilor lui Blănaru (19) și Bădăuță (81). Cu acest succes, formația timișoreană și-a asigurat, în mare măsură, menținerea în Liga a II-a, gruparea prezidată de Cătălin Rufă fiind singura rămasă sub linia retrogradării. Ca o noutate, să spunem că meciul se va desfășura pe suprafața de iarbă naturală a Centrului FRF, și nu pe cea sintetică.

Revenind la adversarul de mâine, să spunem că CS Balotești s-a întărit în pauza de iarnă, în fruntea listei achizițiilor regăsindu-se frații Herea, Claudiu și Ovidiu. Ambii au evoluat în prima parte a sezonului în primul eșalon. Claudiu Herea a fost componentul nou-promovatei Sepsi Sfântu Gheorghe, pentru care a și reușit să marcheze de trei ori în actuala stagiune. Mult mai cunoscutul Ovidiu Herea a avut precedenta legitimare la campioana României, Viitorul Constanța, după ce în trecut a mai evoluat la FC Național, Rapid, FC Sion, Skoda Xanthi și Pandurii Târgu Jiu.

„Va fi un meci ca oricare altul, așa cum spun eu de obicei. Însă trebuie să ne revenim cu picioarele pe pământ. Ce a fost cu Metaloglobus e deja de domeniul trecutului, astfel că trebuie să fim concentrați pe ceea ce va veni”, a declarat antrenorul principal al formației timișorene, Antonio Foale.

La meciul de mâine, Politehnica nu va putea miza pe doi dintre titularii obișnuiți din ultima perioadă. Unul dintre ei e Ionuț Plămadă, care a suferit o accidentare în zona inghinală în prima repriză a meciului de miercuri, cu Metaloglobus. „Starea lui s-a îmbunătățit, însă nu în totalitate, astfel că îl putem trece la capitolul indisponibili”, ne-a precizat Antonio Foale, care nu va putea miza nici pe Cornel Predescu, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

În tur, CS Balotești a reușit surpriza la Timișoara, de unde s-a întors cu un punct la un moment dat nesperat. Meciul disputat la 16 septembrie 2017, pe „Știința”, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. Alb-violeții au condus cu 2-0 la pauză, prin golurile lui Poparadu (27) și Krausz (31), însă ilfovenii au restabilit egalitatea în partea secundă, în decurs de doar două minute, prin Nica (54) și Gojnea (55).

Partida CS Balotești – Politehnica Timișoara va avea loc mâine, de la ora 11:00, la Buftea. Meciul va fi arbitrat de Marius Chițu (Târgoviște), ajutat la cele două tușe de Răzvan Dobre (Șotânga, DB) și Gabriel Cătană (Târgoviște). Rezervă este Ioan Mihai (Râmnicu Vâlcea), iar observatori au fost desemnați bucureștenii Andrei Ioniță și Marian Lumânare.