Politehnica Timișoara va evolua la final de săptămână din nou pe „Știința” și tot într-un derby de clasament. De această dată oaspeți vor fi cei de la Academica Clinceni, o grupare ilfoveană care a trecut prin schimbări radicale în pauza de iarnă, atât la nivelul lotului, cât și în ceea ce privește banca tehnică, dar rămâne imprevizibilă, așa cum a demonstrat chiar la singurul meci oficial disputat în 2018, cel de la Arad.

Prima schimbare importantă produsă la Clinceni în pauza de iarnă a fost cea de la nivelul băncii tehnice. Antrenorul care a dus Academica aproape de zona promovării, Erik Lincar, a dat curs ofertei venite de la prim-divizionara Juventus București, unde în acest moment îl secondează pe „principalul” Marius Baciu. În locul său, a fost numit Ilie Poenaru, fostul fundaș de bandă al lui Poli, în așa numita „perioadă AEK”. Născut la 11 noiembrie 1976 chiar la Clinceni, acesta a efectuat junioratul la Steaua, trecând apoi pe la Metalul Plopeni, Fulgerul Bragadiru, Gloria Buzău și AEK București. Din vara lui 2002, până la finalul lui 2004 a evoluat în alb-violet, la Timișoara, bifând 55 de partide oficiale și 3 goluri. Cariera sa a continuat la FC Argeș, pentru care a mai jucat patru sezoane și jumătate, agățându-și apoi ghetele în cui în 2010, după o aventură la Concordia Chiajna, pe atunci în „B”. S-a apucat apoi de antrenorat, iar timp de un an și jumătate, până la venirea la Clinceni, a activat la juniorii lui Dinamo.

Au urmat apoi schimbări masive la nivelul lotului, jucătorii experimentați părăsind clubul imediat după încheierea sezonului de toamnă, din cauza problemelor financiare. În număr de 9, cei plecați sunt Niga, Samson, Pulhac, Deaconescu, Matei, Simion, Balgiu, Drăghici și Constantinescu. În locul lor, au venit nu mai puțin de 15 fotbaliști, în marea lor majoritate tineri: portarul Vâlceanu (Domnești), plus jucătorii de câmp Săftescu (Chiajna II), Baniță (Afumați), Răuță (Balotești), Hreniuc, Al. Popescu (Craiova II), Achim, Chitaș (Olimpia), Dobrescu, Târșă, Pațurcă (Domnești), Petriș (ASA Târgu Mureș), Teut (ex-Politehnica), Moldovan (Poli Iași) și Curelea (fără angajament). Așadar, în lotul echipei ilfovene se regăsește și Artur Teut, cel care a efectuat cea mai mare parte a pregătirii de iarnă cu Politehnica Timișoara, însă nu a fost menținut în lot.

„Thriller” în tur

În tur, cele două formații au oferit un meci memorabil. Academica a condus cu 2-0 după ceva mai mult de un sfert de oră de joc, grație golurilor lui Mihalcea (2) și Tătaru (16). Revirimentul Politehnicii a venit însă în minutele de final ale primei reprize, reușindu-se în mod incredibil egalarea până la pauză, prin golurile lui Staicu (45) și Taub (45+2). În partea secundă, situația s-a complicat și mai mult pentru gazde, care au rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Diaconescu (60), astfel că inevitabilul s-a produs în cele din urmă, iar Sorescu (84) a marcat golul decisiv pentru trei puncte la un moment dat nesperate.

***

Partida Politehnica Timișoara – Academica Clinceni va avea loc sâmbătă, de la ora 12:30, pe stadionul „Știința”. Meciul va fi televizat de Telekom Sport.