Politehnica Timişoara a pierdut partida din runda a 6-a a Ligii 2, din deplasare, cu Metaloglobus Bucureşti, după un final de coşmar. Octavian Ursu a deschis scorul în prima repriză pentru echipa noastră, dar gazdele au punctat de patru ori în partea secundă şi s-au impus cu 4-1.

Alb-violeţii au început foarte bine jocul de pe „sinteticul” din cartierul Pantelimon. În minutul 9 Bîrnoi a fost blocat de Caramalău în careu. Mingea a sărit de la cel din urmă până la Octavian Ursu, care a punctat cu un şut din şapte metri cu toată opoziţia portarului Gavrilaş. Putea fi 2-0 peste doar alte trei minute, însă de această dată şutul lui Ursu a trecut pe lângă stâlpul din stânga goalkeeperului. Metaloglobus a avut apoi mai mult mingea. Dar chiar şi aşa, Pamfile (min. 18) şi apoi Ursu (39), cu un şut de la mare distanţă, i-au mai dat emoţii lui Gavrilaş în prima parte.

Gazdele au făcut nu mai puţin de patru schimbări la pauză, în timp ce Bîrnoi a trebuit să iasă din teren din cauza unei întinderi. Egalitatea a fost restabilită în minutul 58 în urma unei centrări la colţul lung, reluată lângă bară de nou intratul Alexandru Enache. La 1-1, Ignea (68 şi 69) a avut două ocazii mari, un şut din voleu de la distanţă, respins greu în corner de Gavrilaş, respectiv un şut pe jos din faţa careului, reţinut de acelaşi portar. În minutul 76 Pamfile a trimis pe lângă ţintă din careu iar la următoarea fază şutul lui Ovidiu Herea a fost respins de Păduraru, dar mingea a ajuns la Florescu şi acesta şi-a dus echipa în avantaj. Minutul 83 a adus o nouă reuşită în contul gazdelor, Ovidiu Herea punctând din careul mic după o pasă filtrantă. Pentru ca, repriza de coşmar, să se încheie cu un penalty dictat după o intervenţie a lui Păduraru la Enache, portarul nostru a atins mai întâi mingea şi s-a resimţit după contact. De la punctul cu var Claudiu Herea a stabilit scorul final.

Politehnica a rămas cu şapte puncte în clasament şi se află deocamdată pe poziţia a 11-a. În etapa viitoare a Ligii 2 primim vizita celor de la FK Csikszereda.

Metaloglobus Bucureşti: Gavrilaş – Sîrbu (46, Grosu), D. Lung, Caramalău, Sava – L. Mihai (46, Pandele), Al. Coman (72, Al. Lazăr) – Plumbuitu (46, An. Florescu), Cl. Herea, Potecea (46, Al. Enache) – Ov. Herea (cpt.). Pe bancă: Nedelcovici – Cazan, Stere, E. Vraciu. Antrenor: Nicolae Grigore

Politehnica Timişoara: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Bîrnoi (46, Zaluschi), Ignea, Lazăr, D. Andrei (80, Moţiu) – Benzar (80, Gerbi), Ursu (88, Haţegan). Pe bancă: Murariu – Bocşan, Minteuan, S. Costea, Prodan. Antrenor: Dorin Toma

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures