Politehnica Timişoara revine mâine pe gazon după două săptămâni de pauză. Alb-violeţii vor fi lipsiţi la Târgu Jiu, în duelul cu Viitorul Pandurii din etapa a 8-a a Ligii 2, de o întreagă echipă. În ciuda numeroaselor absenţe de ordin medical, jucătorii pregătiţi de Octavian Benga îşi propun să nu se întoarcă fără punct(e) din Gorj.

În această dimineaţă, cei doi jucători care s-au aflat iniţial în grupul de zece depistaţi pozitiv săptămâna trecută şi care la retestare au primit rezultatul negativ au devenit eligibili pentru jocul de mâine, primind din nou rezultate negative la testarea Covid. În schimb, un alt component care în toată această perioadă s-a aflat în carantină, acuzând simptome specifice noului coronavirus, a primit rezultat pozitiv. Prin urmare numărul total al celor care îşi continuă perioada de izolare este de nouă componenţi.

„A fost o perioadă foarte dificilă în ultimele două săptămâni. După cum bine se ştie am avut în cadrul lotului un număr foarte mare de jucători cu Covid. 11 au fost depistaţi pozitiv, ei au fost izolaţi, în carantină, ca şi ceilalţi membri ai staff-ului şi ceilalţi jucători. Toţi au stat cinci-şase zile în izolare. Marţi am început să ne antrenăm din nou cu o parte din jucătorii care la retestare au fost testaţi negativ. Şi anume 12 jucători. Ceilalţi sunt încă în izolare, din cei 11, doi jucători tineri au scăpat de Covid, le-a venit rezultatul, deci mai avem nouă cu coronavirus. Din păcate pe cei doi e foarte greu să ne bazăm, pentru că nu s-au antrenat aproape două săptămâni. Urmează meciul cu Târgu Jiu, oamenii care se ocupă de destinele echipei au hotărât să jucăm şi, în condiţiile acestea, o să încercăm să scoatem punct sau puncte. Nu va fi uşor pentru că întâlnim o echipă bună, care în cam toate meciurile a avut o prestaţie foarte bună. I-am urmărit, i-am analizat şi cred că mâine întâlnim una dintre cele mai bune echipe cu care am jucat până acum. Va fi un meci foarte dificil, nu doar prin prisma adversarului, ci şi prin problemele pe care le avem. Dar mâine vom încerca, prin organizarea noastră, prin mijloacele noastre, şi sper să reuşim să ne ridicăm la un nivel bun şi să venim cu un rezultat pozitiv de la Târgu Jiu”, a declarat Octavian Benga, antrenorul principal al Politehnicii.

„Nu vă pot spune cine merge la Târgu Jiu pentru că asta ar însemna că v-aş spune echipa care va juca mâine…  Mai mult ca sigur cei 12 plus patru-cinci juniori de la generaţia 2004 vor forma lotul pentru Târgu Jiu”, a precizat tehnicianul alb-violeţilor.

Partida Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Politehnica Timişoara se dispută mâine, sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 11.00, în etapa a VIII-a a Ligii 2. Gorjenii au obţinut şapte puncte din cinci meciuri disputate până acum, în timp ce alb-violeţii au 11 puncte obţinute din şase meciuri.