Alb-violeţii s-au impus în jocul din turul IV al Cupei României disputat pe arena din cartierul arădean Sânnicolau Mic. A fost 2-1 (1-0) pentru Politehnica Timişoara cu formaţia de ligă terţă Şoimii Lipova. Golurile echipei noastre au fost marcate de Daniel Benzar şi Tudor Moţiu.

Echipa noastră s-a prezentat pe terenul cunoscut şi sub denumirea de „Banatul” cu o echipă foarte tânără. Din lot au făcut parte pentru prima dată doi tineri de la Politehnica U19 (Cristian Zetu şi Narcis Popovici, ambii născuţi în 2004) iar pe bancă a rămas şi cel mai recent transfer – Răzvan Prodan.

Jocul a fost destul de echilibrat în prima parte. Prima ocazie importantă a fost a lui Benzar, care a trimis în minutul 29 pe lângă poartă din interiorul careului doar cu portarul Buta în faţă. Acelaşi goalkeeper al gazdelor avea însă să-i ofere o minge cadou în primul minut de prelungire al reprizei I. Mingea aruncată de aceasta a fost preluată de Daniel Benzar în circa 20 de metri şi mijlocaşul nostru ofensiv nu a mai iertat, punctând cu un şut pe jos în dreapta portarului, spre satisfacţia sectorului vizitator, umplut până la refuz. Cu doar un minut înainte Murariu le-a refuzat gazdelor deschiderea scorului, respingând în duel unu la unu cu Trabalka.

Repriza secundă a adus un moment controversat în minutul 66, când după un duel Murariu-Bozian pentru balon în careu arbitrul Claudiu Ştef a indicat punctul cu var. Trabalka (min. 68) a restabilit egalitatea cu un şut în stânga portarului nostru. Politehnica a revenit în atac iar cu un sfert de oră înainte de final centrarea lui Ursu a fost reluată cu capul în poartă de mezinul Tudor Moţiu, cu toată opoziţia lui Buta. Este prima reuşită la seniori pentru puştiul născut de asemenea în 2004 şi crescut în academia proprie!

2-1 a fost şi scorul final pentru Politehnica Timişoara, formaţia care avansează în următorul tur al Cupei României, fază a competiţiei în care vor participa şi grupările de Liga I. Următorul joc al echipei alb-violete va fi în campionat, tot în deplasare, sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 13.00 (televizat) cu Metaloglobus Bucureşti.

Şoimii Lipova: Buta – Suslak, Polgar (81, Dolga), D. Popa, Aldan – Gavrilă (88, Al. Hațegan), Salhi, Simion (76, T. Bodri) – Ban (88, Brad), Trabalka, Bozian (88, Ciubăncan). Rezerve: Iliescu – Stoin, An. Rusu, C. Abrudan. Antrenor: Flavius Sabău

Politehnica Timişoara: Murariu – Moţiu, Scutaru (cpt.; 46, Mera), Bocşan, Pamfile – Ignea (46, Lazăr), Zaluschi – Minteuan, Benzar (46, Ursu), S. Costea (57, Sofran) – Haţegan (76, Bîrnoi). Pe bancă: Devenish-Meares – N. Popovici, Zetu, Prodan. Antrenor: Dorin Toma.