Politehnica Timişoara primeşte sâmbătă, în runda a 6-a a play-out-ului Ligii 2, vizita celor de la Metaloglobus Bucureşti. Jocul contează din punctul de vedere al alb-violeţilor pentru pregătirea duelului de baraj, din luna mai, cu FC Braşov (locul 5 din grupa B).

„Din păcate sunt două jocuri (cu Metaloglobus şi la Iaşi) care nu mai contează decât ca mijloace de pregătire pentru dubla manşă cu Braşovul din barajul de menţinere în Liga 2. Este un prim joc, cel cu Metaloglobus, care este însă important, pentru că avem nevoie de un rezultat pozitiv, de o evoluţie bună, care să ne dea încredere, care să ne asigure liniştea pentru săptămânile următoare în a pregăti foarte bine jocurile cu Braşov”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Urmează două jocuri în care noi sperăm să obţinem victorii pentru atmosfera echipei şi pentru meciul de baraj, care, din punctul meu de vedere, nu va fi uşor!”, a spus şi Cristian Bocşan, marcator în premieră pentru echipa noastră cu ocazia jocului de la Brăila. Întrebat despre cum se resimte supărarea suporterilor legată de situaţia actuală fundaşul central a răspuns: „Este foarte greu, nu suntem indiferenţi, dar aşa a fost situaţia… Prin jocurile noastre şi prin victorii şi ce putem face acum… ce a fost sperăm să uităm, şi pe viitor sperăm să câştigăm, să nu se mai ajungă la aceste lucruri”.

Despre faptul că portarul Rareş Murariu a fost titular în runda trecută după ce în iarnă a rămas în afara lotului, Nicu Croitoru a explicat că: „După turul de campionat s-a decis ca doar doi dintre portarii seniori să rămână pentru returul de campionat, ţinând seama că mai sunt puţine jocuri de disputat şi să completăm lotul cu un portar sau chiar doi din academie. Noi de fapt în programul de pregătire avem permanent doi portari juniori care vin şi se pregătesc cu echipa mare, îi pregătim pentru viitor… nu s-a ajuns la o înţelegere cu Murariu în iarnă, a rămas sub contract cu clubul, era plătit de club, şi atunci dacă tot s-a întâmplat lucrul acesta, ar fi fost păcat să-l lăsăm să se antreneze în afara lotului şi să nu-l reintegrăm în lot”.

Echipa noastră nu se va putea baza sigur pe Adrian Zaluschi (accidentare de lungă durată) pentru jocul de sâmbătă, în timp ce Alexandru Iamandache e incert după „o accidentare la antrenamentul de marţi, sperăm ca până la ora jocului să fie refăcut”. În schimb, portarul George Păduraru „de săptămâna aceasta a intrat în program normal cu echipa”.

Partida Politehnica Timişoara – Metaloglobus Bucureşti se dispută sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul „Ştiinţa”, în etapa a VI-a a play-out-ului Ligii 2. Formaţia din Pantelimon se află pe locul 2 al grupei A, cu 35 de puncte, opt mai multe decât alb-violeţii. În sezonul regular echipa noastră a pierdut cu 1-4 meciul disputat în deplasare cu formaţia din capitală.

Informaţii despre bilete, AICI.