Meci extrem de disputat pentru Politehnica Timișoara în prima etapă de play-off pe terenul echipei FC Carmen București, stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu.

Carmen București a deschis scorul foarte rapid, Rania Kara scăpând singură cu portarul în minutul 5. Poli a preluat inițiativa în joc, fără să creeze pericol însă. Cea mai mare ocazie i-a aparținut Biancăi Ienovan, dar mingea a fost respinsă în corner din fața porții goale. În minutul 33 Bianca Sandu marchează direct din corner, balonul stergând mâna Sarei Câmpean.

Cu schimbări foarte inspirate efectuate de Mirel Albon la pauză, echipa a arătat total diferit în partea a doua. Născută în 2008, cu 14 ani abia împliniți, Lorena Mihăilesc a avut parte de un debut perfect în Liga 1. În minutul 56 a dat o pasă de gol Biancăi Ienovan, după ce a presat și a recuperat balonul. După doar patru minute Teodora Meluță egalează dintr-un penalty obținut de Melisa Șodinca. Victoria este adusă de Lorena Mihăilesc în minutul 82, șutând cu siguranță din interiorul careului, după o pasă a Biancăi Ienovan.

Politehnica Timișoara reușește o remontada de zile mari și continuă ca liderul Ligii 1 cu 36 de puncte. Pe locul secund FC Universitatea Cluj cu 33 de puncte, după victoria cu 3-0 în fața echipei AFK Csikszereda, iar pe locul trei rămâne Carmen București cu 27 de puncte.

„S-au întâlnit două echipe foarte bune din punctul meu de vedere, două echipe care se pot bate la titlu. Șansele celor de la Carmen acum s-au redus mult, trebuie să câștige tot și să li se potrivească și alte rezultate. Este o echipă care joacă fotbal, au făcut transferuri bune în această iarnă, au condiții bune, am vrea tot timpul să jucăm pe astfel de stadioane cu o astfel de atmosferă.

La pauză am făcut câteva schimbări și a ieșit. Este când îți iese, este când nu. Nu putem spune că este inspirație sau lipsă de inspirație, depinde de mulți factori. Mai mult decât orice mă bucură debutul Lorenei Mihăilesc, care la 14 ani și 2 luni a debutat în Liga 1 cu assist și gol și a mai avut câteva situații importante. O consider un mare talent al fotbalului românesc. Eu, alături de Politehnica Timișoara, voi continua această muncă de a descoperi și promova tinere talente. Astăzi au jucat Alexandra Boboc și Lorena Mihăilesc, în meciurile următoare veți vedea și alte junioare talentate la prima echipă.

Mă bucură faptul că fetele au avut caracter și puterea de a reveni, ne arată că am muncit bine. Cred că am avut un plus la capitolul omogenitate, lor le-au venit jucătoarele târziu, dar în viitorul apropiat vor pune probleme multor echipe. Dar și faptul că noi în iarnă am jucat meciuri amicale cu adversari puternici din Ungaria și Serbia ne-a făcut să avem alt ritm de joc. Nu s-a văzut în prima repriză, dar în a doua repriză s-a văzut clar și a fost un avantaj pentru noi” a declarat la finalul partidei Mirel Albon.

Săptămâna viitoare, Politehnica Timișoara va juca în Cupa României – faza șaisprezecimilor, în deplasare cu Piroș Security Arad, duminică, de la ora 14:30.

FC Carmen București: 33. Oxana Zheleznyak, 9. Kara Jouli Rania, 28. Maria Cristea (14. Daniela Preda 66’), 18. Catarina Realista (15. Isabelle Silva do Nascimento), 11. Claudia Chiper, 22. Bianca Sandu, 26. Ana-Maria Stanciu, 3. Androniki Michalopoulou, 5. Paulina Sarkanaite, 6. Iuliana Obreja (21. Eva Atanasova 61’), 10. Georgiana Vasile.

Rezerve neutilizate: 27. Maria Neacșu, 30. Laura Sondore, 2. Maria Mihalache, 8. Oana Dragu, 13. Galau Bawn Lung, 33. Danielle Krzyzaniak.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 5. Teodora Meluță, 28. Antonia Bratu, 4. Cristina Codrescu, 7. Florentina Ancăș (27. Genoveva Roșie 46’), 24. Cristina Sucilă, 26. Roxana Mirea (11. Larisa Grigore 87’), 8. Clara Roșu (20. Alexandra Boboc 73’), 14. Anda Jivan (12. Lorena Mihăilesc 46’). 16. Bianca Ienovan, 10. Nikoleta Kurja (23. Melisa Șodinca 46’)

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 3. Emilin Araujo dos Anjos Rodrigues