Alb-violeţii au disputat astăzi, 18 ianuarie, primul joc amical din noul an. Politehnica s-a impus cu 6-1 (1-0) în faţa divizionarei a patra Pobeda Star Bisnov. Jocul s-a disputat pe terenul sintetic de la Baza Sportivă Nr. 2.

Pe o vreme foarte rece, Petre Ivanovici a avut primele şanse de gol la poarta formaţiei din Dudeştii Vechi şi tot el a spart gheaţa în minutul 36, după ce l-a depăşit pe portarul Toma. Assist-ul singurei reuşite din prima repriză, care a avut durata de 50 de minute, i-a aparţinut lui Ignea.

Repriza secundă a fost abordată de antrenorul Dan Alexa cu o formaţie complet diferită. În minutul 11 al părţii a doua Dorin Codrea a marcat cu capul în urma cornerului executat de Gaşpar. Apoi, la doar un minut distanţă, defensiva oaspeţilor a cedat din nou, juniorul Bîrlovean profitând de o eroare defensivă pentru a duce scorul la 3-0. Următoarele reuşite a avut în prim-plan tot garda tânără a alb-violeţilor. Doru Andrei şi Denis Radu au punctat din interiorul careului, în minutele 17, respectiv 20, din repriza a doua. Cu un sfert de oră înainte de final, Pavle Radunovic, proaspăta achiziţie a Politehnicii a înscris pentru 6-0 din penalty, după ce tot el a fost jucătorul faultat în careu.

Pobeda a redus din diferenţă cu patru minute înainte de final, prin Gurguş, din apropierea porţii.

Următorul amical al Politehnicii va fi joi, de la ora 13.00, în Valea Domanului, cu CSM Reşiţa.

Politehnica: Hindrich – Jurj, Mera, Scutaru, Popovici, Munteanu, Casado, Ignea, Coadă, Ivanovici, Axente (prima repriză); Păduraru – Sofran, Bocșan, Bîrlovean (65, Radunovic), Pamfile, D. Andrei, D. Radu, Gașpar (65, S. Iosif), Manea, D. Codrea, Plazonja (repriza a doua). Antrenor: Dan Alexa

Pobeda: Toma – R. Popovici, Slabu, Oneţ, Demian, Briciu, Sârbu, Schinteie, Boboiciov, Rusu, Grigore. Au mai intrat: Ienovan, Paraliov, C. Bogdan, Telecican, Radovan, Gurguş. Antrenor: Daniel Vasilcin.

„Ca prim test, am avut ritm, avem probleme în momentul în care trebuie să finalizăm. Din păcate avem aceeaşi problemă, mai sunt lucruri de pus la punct, dar ne interesa foarte mult să pregătim cumva meciul de joi, al doilea amical. Le mulţumim celor de la Dudeştii Vechi pentru că au venit aici. Noi aveam nevoie de un meci, aveam nevoie să închidem un ciclu de pregătire. Am încercat să dau minute tuturor jucătorilor, sunt jucători tineri care m-au mulţumit foarte mult, au crescut foarte mult şi sper să crească în continuare”, a declarat Dan Alexa după joc.

Antrenorul Politehnicii a precizat că în acest moment nu mai sunt vizate noi transferuri. „Mai trebuie să reintre şi Rus (n.r. Romario Rus), el face treptat pregătirea. Lui Pavle (Radunovic) am vrut să-i dăm 30 de minute, oricum la el mai durează cu actele. Ştiţi foarte bine, jucătorii sârbi au problema asta. Încercăm să ridicăm moralul atacanţilor pentru că avem nevoie. Am înscris puţine goluri în prima parte a campionatului şi asta e o problemă reală la noi”, a adăugat Dan Alexa.