Joi seară găzduim „Derby-ul Politehnica” în Liga 2. Alb-violeţii primesc replica grupării cu denumire similară din Iaşi, formaţie care a retrogradat din Liga I la finele sezonului trecut. Ambele echipe vin după victorii importante.

„Ne aşteaptă un joc foarte dificil, poate cel mai greu pe care-l avem până în acest moment. E un adversar care vine din Liga I, un adversar care a păstrat mulţi jucători din sezonul trecut, nu mai puţin de opt jucători, plus încă doi-trei jucători pe care i-a transferat din Liga I. Unul dintre ei, cel mai emblematic, fiind Camara de la FC Botoşani. Suntem pregătiţi pentru acest joc, suntem două echipe în creştere de formă, atât Iaşiul, cât şi noi, şi dorim să facem un joc cât mai bun şi să continuăm pe această pantă ascendentă”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

Tehnicianul îşi doreşte ca împreună cu elevii săi să ofere publicului timişorean prima victorie de pe teren propriu din ediţia 2021-22: „Ne dorim foarte mult acest lucru, a fost şi primul joc în deplasare în care nu am primit gol (n.r. la Techirghiol, cu Unirea C-ţa), încercăm pas cu pas să reglăm anumite lucruri, să creştem de la joc la joc şi, bineînţeles, ne dorim această victorie, pentru suporterii noştri, pe care-i aşteptăm la joc într-un număr cât mai mare, pentru că fotbalul şi sportul este pentru spectatori. Ne dorim să fie cât mai mulţi la joc şi să le facem seara frumoasă!”.

Alb-violeţii nu se pot baza nici în acest joc pe serviciile lui Sebastian Serediuc şi Denis Radu (accidentaţi). Alţi doi-trei jucători acuză şi ei probleme de ordin medical. „Sperăm să-i recuperăm până la ora jocului, dar indiferent cine va intra în teren sunt sigur că va da totul”, a precizat Dorin Toma.

Marcator în jocul precedent, Roberto Haţegan aşteaptă cu nerăbdare meciul de mâine. „Sincer nu am putut să dorm în ultimele trei-patru zile pentru că mă tot gândesc la meci şi abia aştept să jucăm contra celor de la Poli Iaşi. Ne-am uitat la meciurile lor şi o să fie un meci foarte greu, foarte agresiv, dar ne vom da sufletul pe teren”, a spus Haţegan. Acesta a precizat că a fost primit de colegi „cu braţele deschise, sunt foarte faini băieţii, avem o atmosferă foarte bună acum. Am câştigat ultimul meci şi acum mergem la următorul cu un moral ridicat”.

Roberto a crescut în SUA, unde a evoluat la Sacramento Republic şi apoi în Germania, la echipa sub 19 ani a celor de la Nurnberg. „Aici e mai mult tactic şi forţă, în America a fost mai mult forţă, în Germania ambele şi aici tot timpul e presiunea de a câştiga puncte, trebuie să mergem în sus, în Liga I, acesta e scopul nostru!”, a concluzionat „Americanul”.

Partida Politehnica Timişoara – Politehnica Iaşi se dispută mâine, 26 august, de la ora 20.00, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, în runda a V-a a Ligii 2. Alb-violeţii au şapte puncte şi ocupă locul 7, în timp ce oaspeţii au adunat trei puncte până acum, prin victoria, scor 2-0, cu „U” Cluj, etapa trecută, şi sunt pe 12.

Biletele la jocul Politehnica Timișoara – ACSM Politehnica Iași de joi, 26 august, ora 20.00, sunt disponibile în format digital, în mediul online. Prețul unuia este de 20 de lei, accesul este general la Tribuna I pentru poliști iar pentru suporterii echipei oaspete este rezervată Peluza Nord. Mai multe detalii despre modalitatea de achiziţionare a tichetelor şi accesul la meci, în link.