Alb-violeţii dispută şi meciul din runda a IV-a a Ligii 2 pe teren propriu. Politehnica Timişoara primeşte mâine replica nou promovatei AFC Progresul 1944 Spartac iar băieţii pregătiţi de Bogdan Andone vizează un singur obiectiv: cele trei puncte.

„Vizavi de meciul de mâine, ne aşteaptă un meci dificil, cu o echipă foarte foarte dinamică, din punct de vedere al jocului, cu jucători cu mobilitate bună, preocupaţi să joace, să paseze, să schimbe mult poziţiile. O echipă bună, pe care am urmărit-o şi anul trecut la meciurile de baraj de la Liga 3… Le-am spus şi băieţilor, cred că meciurile cu Şelimbăr şi FC Braşov au fost mult mai simple din punct de vedere tactic pentru ei, pentru că jucau nişte sisteme clasice, ambele echipe. În meciul de mâine întâlnim o echipă şi un adversar care joacă un sistem puţin atipic, foarte mobil, îşi schimbă foarte mult poziţiile. Au preocuparea de a ţine mingea, de a avea o posesie prelungită şi tocmai de aceea vor fi momente când vom fi nevoiţi să suferim. Trebuie să ştim să suferim, să muncim şi să ne impunem ca joc şi rezultat, datorită experienţei noastre, datorită valorii noastre ca echipă şi individual. Şi astea sunt atuurile noastre care trebuie să facă diferenţa la meciul de mâine”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii Timişoara.

La fel ca în primele runde, lotul alb-violet nu va fi complet apt din punct de vedere medical. „Au reintrat în programul de antrenament Bocşan şi Benzar, dar deocamdată doar la antrenament, e greu de crezut că vor fi apţi până mâine, de fapt nici nu vreau să risc sub nicio formă, pentru că nu vreau să riscăm o accidentare de lungă durată. A mai jucat (n.r. Benzar), dar a jucat puţin riscând pe finalul acela de joc, pentru că aveam nevoie de o execuţie şi am riscat în cele zece minute. E posibil să apară şi mâine, dar undeva tot aşa, 10-15-20 minute, în funcţie de rezultat, în funcţie de ce se va întâmpla pe teren. Din păcate Jurj este încă accidentat, Oanea – accidentat, Ionuţ Bătănaşi – accidentat. Revin Karlo (Plantak) şi Marco Andone, care au lipsit săptămâna trecută din cauza unor răceli. În rest, în mare parte, lotul este valid”, a explicat Bogdan Andone.

„Avem un meci cu o nou promovată, sperăm să luăm toate cele trei puncte, având şi joc acasă. Trebuie să avem atitudine la acest meci, sper să câştigăm şi să mergem la Galaţi cu o gândire bună şi să câştigăm şi acolo, tot cu o nou promovată”, a spus Adrian Zaluschi, jucător ales „Polistul meciului” cu FC Braşov (scor 0-0), pe baza voturilor exprimate de suporteri online. Despre această distincţie, experimentatul jucător de profil ofensiv a concluzionat: „Cu siguranţă mă motivează, le mulţumesc foarte mult suporterilor care m-au votat, dar îmi doresc ca şi colegii mei, de la meci la meci să se apropie toţi de acel tablou, care sincer să fiu chiar m-a bucurat şi sper ca de la meci la meci să ajung să-l iau. Dacă voi da şi gol va creşte şi nota pe el”.

Partida Politehnica Timişoara – AFC Progresul 1944 Spartac se dispută mâine, sâmbătă, 27 august, de la ora 11.00, pe stadionul „Ştiinţa”, în etapa a IV-a a Ligii 2. Preţul unui bilet este de 20 de lei, acces general. Mai multe informaţii despre achiziţionarea tichetelor, AICI. Jocul nu e televizat, dar va fi transmis pe contul oficial de YouTube al clubului nostru. Alb-violeţii au acumulat patru puncte din primele trei runde şi ocupă momentan locul 11 în clasament, în timp ce bucureştenii au adunat trei puncte şi se află pe poziţia a 13-a. Cele două formaţii s-au întâlnit într-un joc amical pe acelaşi teren în urmă cu patru ani, încheiat cu scorul de 0-0.

Partida va fi arbitrată de Sorin Vădana (Cluj-Napoca), asistat de la margine de Răzvan Tudor şi Daniela Constantinescu (ambii din Craiova). Arbitru de rezervă e Cătălin Flonta (Cluj-Napoca). Delegat de joc: Viorel Lolea (Reşiţa). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare).

„Ne-am uitat la video, ştim despre ei, ştim ce joacă, am pregătit toată săptămână cum să-i abordăm şi cred că am pregătit meciul foarte bine şi vom câştiga cu siguranţă. Eu, cel puţin asta îmi doresc. Oricum, o să vorbesc şi cu colegii mei, să ne montăm aşa înainte de meci, doar cu gândul de a câştiga. Nu există altceva, să luăm un punct sau nu, trei puncte cu siguranţă le vom lua mâine!”, Adrian Zaluschi, Politehnica Timişoara